Afgelopen activiteiten

Bekijk hier alle activiteiten die we al met onze Regional Academy organiseerden.

Workshops

"Ik ben iemand zonder diploma's. Ik heb alles geleerd uit de praktijk." - cfr. Johan Cruijff
 Voeding voor jong voetballers – 28 jan 2022

Gezond sporten bestaat uit een goede balans tussen het fysieke, medische en mentale aspect van een sporter. Gezonde voeding is hierin een belangrijk startpunt. Janne Geers, nutritioniste van onze A-kern, geeft tijdens deze workshop ‘Voeding voor jonge voetballers’ meer uitleg over wat gezonde voeding inhoudt. Bovendien zal ze enkele praktische tips meegeven hoe ouders hier mee om kunnen gaan.

OHl DNA 5v5 & 8v8: Aanvallen door het centrum – 27 okt 2021

Bij het aanvallen door het centrum trachten we door (of over) het blok van de tegenstander te voetballen. Op die manier kunnen we snel en zo veel mogelijk gevaar creëren voor doel. Hierbij zetten we zowel binnen 5v5 als 8v8 in op functionele techniek en decision making van de spelertjes. Telkens vanuit de centrale posities in het middenveld en vooraan. Het afwerken vanuit de centrale posities voor doel kan en mag uiteraard ook niet ontbreken in deze module. In deze video kun je zelf bekijken hoe dit er praktisch aan toe gaat in de demotraining. Klik hier voor de PPT.

11v11: Hoe techniek functioneel maken? – 20 mei 2021

Eddy Vanhemel, Head of Coaching OHL Academy, geeft een workshop rond OHL DNA 11v11: Hoe techniek functioneel maken?. Je krijgt meer inzicht in de methodiek, trainingsorganisatie en aandachtspunten. Download de powerpoint hier.

8v8: Athletic skills – 6 mei 2021

Laurens Gilson, Performance Coach Onderbouw OHL Academy, geeft een workshop rond ‘Athletic Skills’. Het is een ideale methode om de jonge spelers binnen jouw club te helpen ontwikkelen. Download de powerpoint hier.

Herkennen van talent (talent id) – 15 april 2021

Je leert meer over onze manier van talentherkenning. Zowel voor onderbouw (Tom Torremans, Head of Scouting) als bovenbouw (Michel Thorez, Head of Scouting) belichten we ons Talent ID-model tijdens deze online workshop. We staan stil bij belangrijke indicatoren en toetsen die ook aan jouw visie. Download de powerpoint hier

Quality of pitch (ENG) – 14 April 2021

Onze terreinverzorgers wonnen eind 2020 de eerste prijs in het TORO Groundsmen-klassement. Head Groundsman Oliver Makin geeft tijdens deze online workshop graag meer uitleg en tips over hoe je ook in jouw club de grasvelden optimaal kunt onderhouden. Download de powerpoint hier.

OHL DNA 5v5 (NL) – 1 april 2021

In deze workshop geeft Mathias Vertommen, Head of Coaching 5v5 OHL Academy, meer duiding bij het OHL DNA 5v5. Bovendien wordt er ingezoomd op op het aanvallen door het centrum. Dit aan de hand van videobeelden op het veld. Aangezien de beelden soms haperen, kan je hier de volledige training bekijken op youtube.

OHL DNA 5v5 (FR) – 8 april 2021

In deze workshop geeft Medhi El Hour, Coach 5v5 OHL Academy, meer duiding bij het OHL DNA 5v5. Bovendien wordt er ingezoomd op op het aanvallen door het centrum. Dit aan de hand van videobeelden op het veld. Aangezien de beelden soms haperen, kan je hier de volledige training bekijken op youtube.

Technique fonctionelle 8v8 – 25 maart 2021

In deze workshop geeft Zurab Amirian, Technical Coordinator OHL Academy, meer duiding bij functionele techniek voor 8v8. Keep it simple & focus je op detailcoaching! Op de pagina OHL DNA > Technical Plan vind je onze plannen en video’s terug voor zowel 5v5, 8v8 als 11v11.

OHL DNA 8v8 – 28 november 2020

In deze workshop doet Jo Van Grunderbeeck, Head of Coaching 8v8, het OHL DNA 8v8 uit de doeken. Meer bepaald wordt er dieper ingezoomd op de opbouw van achteruit. Dit aan de hand van een demosessie op het veld.

OHL DNA 11v11 – 23 september 2020

Tijdens deze workshop delen we onze style of play 11v11 onder leiding van Eddy Vanhemel, Head of Coaching bovenbouw. Deze bestond uit een demosessie op het veld van KOSC Wijgmaal met aansluitend een Q&A.

Functionele techniek – 20 februari 2020

Op deze workshop wordt getoond hoe je een training kan opzetten om de functionele techniek van je spelers te verbeteren. Op de pagina OHL DNA > Technical Plan vind je onze plannen en video’s terug voor zowel 5v5, 8v8 als 11v11.

Seminaries

"Ik ben iemand zonder diploma's. Ik heb alles geleerd uit de praktijk." - cfr. Johan Cruijff
Readiness to perform – 13 oktober 2021

Gezond sporten is op elk niveau gewenst. Belangrijke ingrediënten hiervoor? Gezonde voeding, genoeg drinken en voldoende slaap. Maar wat betekent dat nu voor een kind, een tiener en een volwassen speler of speelster? Dat legde onze sport nutritionist Janne Geers graag uit via dit seminarie. Hier vind je de PPT terug.

Spelprincipes – 16 december 2020

Hoe herken je spelprincipes tjidens de wedstrijd en hoe integreer je spelprincipes in je trainingen? Jan Versleijen, Technisch Directeur Al-Jazira, geeft je binnen dit seminarie een antwoord.

Inspiring Coaching – 14 mei 2020

Tijdens het tweede seminarie bracht Jan van Loon, Head of Coaching FC Utrecht, een innoverende sessie over de integratie van straatvoetbal principes op wedstrijdvormen tijdens de trainingen.

Werking bovenbouw – 21 december 2019

Op de kick off meeting van de OHL Regional Academy kregen we de kans om kennis te maken met één van werelds meest gerenomeerde jeugdacademies, namelijk die van AFC Ajax. Edmond Claus, Head of Coaching bovenbouw AFC Ajax, gaf ons inzicht in de werking van de bovenbouw. Helaas mochten we de powerpoint niet delen omwille van eigendomsrechten. De afwezigen hadden ongelijk!

Demotrainingen

OHL DNA 5V5 & 8V8 – 19 SEPTEMBER 2023

Head of Coaches Jonas Devos en Jo Van Grunderbeeck gaan aan de slag met het het thema opbouw. Ze bespreken de organisatie en de doelstellingen van de training. Ze tonen dit daarna in de praktijk. Achteraf worden de verschukkende vormen uitgebreid besproken er ruimte voor vragen en netwerking.

Koop je abonnement