U23

Zure nederlaag tegen KV Mechelen voor onze beloften

De beloften van OH Leuven kregen maandagavond in eigen huis tegen KV Mechelen geen loon naar werken. Onze jongens slikten een laat tegendoelpunt en bleven zo met lege handen achter.

We begonnen goed aan de wedstrijd, eisten het balbezit op en zorgden in het openingskwartier voor de meeste dreiging. Een krulbal van Allemeersch ging enkele meters naast. Niet veel later kopte diezelfde Allemeersch net naast. Aan de overkant kwam KV Mechelen niet verder dan een schot van Amuzu dat hoog over ging en een poging van Robberechts die naast de kooi van Ravet ging.

Vijf minuten na de pauze waren onze jongens heel dicht bij het openingsdoelpunt. Acquah haalde hard uit, maar zag zijn schot tegen de lat vliegen. Enkele minuten later verspeelden we achteraan de bal en kon Arambasic alleen op Ravet af. Onze doelman kwam goed tussenbeide.

We bleven het gevaarlijkst. Allemeersch probeerde het tien minuten ver in de tweede helft op een gelijkaardige manier als Acquah, maar vond de vuisten van doelman Carleer. Twee minuten later schoot Lefrancq na een goede actie in het zijnet.

Daarna bleven de kansen wat uit. Tien minuten voor affluiten kregen we het deksel op de neus. Amuzu werd randje buitenspel diep gestuurd en legde de 0-1 binnen. We gingen nog met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Opstelling OH Leuven Beloften: Ravet, Loiseaux (83’ Vanhaeren), Rattanapoom (70’ Smet), Lefrancq, Tahara (72’ Tshiomba), Allemeersch, Stanic, Acquah, Schingtienne, Raemaekers, Gbo.

Doelpunt: 82’ Amuzu (0-1).

“Deze nederlaag geeft toch wel een mentale tik”, stelt coach Eddy Vanhemel. “We hadden de wedstrijd onder controle zonder zelf veel te creëren, maar gaven helemaal niets weg. Een typische 0-0-wedstrijd lieten we dan toch nog uit handen glippen. Dat is heel zuur.”

“Ik vind dat wij geprobeerd hebben om te voetballen en defensief hadden we het onder controle. In de waarheidszone maakten we foute keuzes. Er was ook te weinig diepgang zonder bal. Dat alles maakt dat je tegen het stugge en lage blok van KV Mechelen in de waarheidszone geen oplossing had.”

“De verslagenheid was groot. De spelers voelden dat er waarschijnlijk meer in gezeten had. Ze liepen tegen een vervelende nederlaag aan. Dit is niet de eerste keer dit seizoen dat we dit aan de hand hebben en we zijn er altijd positief uitgekomen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat dat ook nu zal gebeuren. Maandag moeten we er terug staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens met dezelfde intensiteit, inzet en motivatie zullen spelen. Het zal even pijn doen, maar wij komen hier wel uit”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement