U23

U23: Zure 3-2-nederlaag tegen Hoogstraten

OH Leuven U23 is zaterdagavond tegen een zure 3-2-nederlaag op bezoek bij Hoogstraten aangelopen. Onze jongens gingen rusten met een 0-2-voorsprong na doelpunten van Agyapong en Vancamp, maar gaven het na de pauze nog helemaal uit handen.

Iets na het openingskwartier was Agyapong goed gevolgd om de score te openen. Hoogstraten reageerde met een bal op de paal. Vier minuten voor de rust ging het leer op de stip na een fout op Zimmerman. Vancamp trapte de elfmeter feilloos in de linkerbenedenhoek.

Meteen na de pauze maakte Bastiaensen de aansluitingstreffer. Beide ploegen kregen nadien kansen om te scoren. In de laatste tien minuten gingen we kopje onder. Milts knalde gelijkmaker binnen en in de slotminuut schonk Havermans vrijstaand aan de tweede paal na een vrije trap Hoogstraten de zege.

Doelpunten: 16′ Agyapong (0-1), 41′ Vancamp (0-2, strafschop), 46′ Bastiaensen (1-2), 82′ Milts (2-2), 90′ Havermans (3-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Schingtienne, Acquah, Breugelmans, Gilis, Sylla, Asante (76′ Tann), Loiseaux, Zimmerman (69′ Idumbo), Vancamp (89′ Vanhaeren), Agyapong.

Vanhemel: "We hebben het onvoldoende matuur aangepakt"

“Een wedstrijd met één gezicht, maar wel met een zuur eind”, stelt coach Eddy Vanhemel. “In de eerste helft speelden wij niet top, maar hadden we wel de controle over de wedstrijd. We liepen zonder echt goed te spelen en dominant te zijn uit tot 0-2.”

“In de tweede helft speelde Hoogstraten alles of niets. We kwamen snel na de rust door een individuele fout en misschien ook wel een gebrek aan scherpte op 1-2. Dan begon het verhaal dat wij een aantal omschakelmomenten hadden. We hadden daarin zowel ruimte als vrije mensen, creëerden daar ook mogelijkheden uit, maar die maakten we niet af.”

“Je weet dan dat dat energie kost. Hoogstraten kwam dan terug tot 2-2, wat op zich al zuur is. We hadden in de analyse gezegd dat Hoogstraten gevaarlijk is op crosses en stilstaande fases. In de blessuretijd maakten we dan een onnodige fout, waaruit Hoogstraten alsnog de 3-2 scoorde. We hebben het onvoldoende matuur aangepakt en hebben het overwicht dat we hadden onvoldoende goed uitgespeeld, waardoor we toch weer tegen zuur puntenverlies aanliepen.”

Situatie herkennen

“De ontgoocheling na de wedstrijd was wel groot. Ik kan niet zeggen dat de jongens van slechte wil waren, maar in zo’n situatie is het toch nodig om de volwassenheid te hebben om die situatie te herkennen en daar goed mee om te gaan. Wij hadden gewoon matuurder voor de dag moeten komen en als team die uitgangssituatie (0-2-voorsprong) over de streep moeten trekken om zo het resultaat mee naar huis te kunnen nemen.”

Onze jongens maken zich nu op voor de derby tegen Tienen. “Dat zijn altijd speciale wedstrijden. De vorige derby verloren we (4-1) niet van een beter team, maar wel van een enthousiaster en gemotiveerder team. De laatste twee speeldagen hebben we onnodig dingen laten liggen. Je kan dat niet rechtzetten, maar er wel lessen uittrekken. Ik hoop dat het eergevoel bij de jongens aanwezig is en dat we het vertrouwen hebben om er opnieuw vol voor te gaan.”

“Het feit dat het een derby is, geeft een extra dimensie aan de wedstrijd. Wij gaan er alles aan doen om scherp, gemotiveerd en als team competitief voor de dag te komen. We willen een einde maken aan de dingen die we de voorbije twee speeldagen te weinig hebben gekregen en willen terug punten bij op de teller zetten”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement