U23

U23: Verdiende 0-2-overwinning op Rupel Boom

De U23 van OH Leuven heeft een vervolg weten te breien aan haar 2-2-gelijkspel tegen leider Francs Borains. Op bezoek bij Rupel Boom wonnen onze jongens met 0-2. Ramos en Acquah zorgden voor de doelpunten.

Coach Eddy Vanhemel behield het vertrouwen in de basiself die een week eerder een punt pakte tegen Francs Borains. Ondanks dat we het onder controle hadden in de eerste helft, kwamen we moeilijk tot echt grote kansen.

Een ander verhaal na de rust, want vlak voor het uur wisten we dan toch de score te openen. Ramos klom het hoogst bij een hoekschop vanaf rechts en knikte het openingsdoelpunt goed binnen. Twee minuten later knalde Acquah na een heerlijke individuele actie de 0-2-eindstand in het dak van het doel.

Doelpunten: 57’ Ramos (0-1), 59’ Acquah (0-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ramos, Schingtienne, Acquah (90’ Tann), Breugelmans, Buksa, Sagrado, George, Shkurti, Smet (87’ Taildeman), Zimmerman (90’ Idumbo).

Vanhemel: “Mooie prestatie van de jongens”

“We hebben heel volwassen gespeeld”, zegt coach Eddy Vanhemel. “De organisatie stond zeer goed. We hadden een gameplan en daar hebben we ons ook heel goed aan kunnen houden. Dat zorgde ervoor dat we alles onder controle hadden, zowel met als zonder bal. We gaven niks, maar hebben zelf iets te weinig gecreëerd in de eerste helft. In de waarheidszone waren we net iets te overhaast of net te laat, waardoor we buitenspel stonden of de timing niet goed was.”

“In de tweede helft scoorden we op stilstaande fase via Ramos. Daarna scoorden we nog via een individuele actie van Acquah. Als je kijkt hoe we het na de 0-2 collectief hebben aangepakt dan moet je tevreden zijn. We hebben het volwassen uitgespeeld, behielden de controle en bleven het tempo bepalen. Versnellen als het kon, temporiseren als het moest. Dat was goed. Mooie prestatie van de jongens.”

“Dat we echt in stijgende lijn aan het gaan zijn? Zeker, maar er moet ook nog veel gebeuren. Ik ben er ook van overtuigd dat er nog stretch op ons spel zit. Wat wel fijn is, is dat je tegen Rupel Boom niet alleen controle had, maar dat ook kon omzetten in een resultaat. Matuur gespeeld, knap.”

“Het is een reeks waarin iedereen van iedereen kan winnen. Dat zie je vandaag opnieuw aan de uitslagen. Er zitten elke week verrassingen tussen. Je weet dat je je aan een concurrentiële tegenstander kan verwachten die ook competitief is tegen ons. Het is zaak van elke wedstrijd goed voor te bereiden zoals we tot dusver al deden. Ik vind dat we steeds meer naar de detaillering van ons gameplan kunnen gaan. De basis staat en die beheersen we redelijk. Nu is het finetunen. Dat gaat ook nodig zijn om competitief te blijven”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement