U23

U23: Puntendeling met veel goals tegen Sint-Eloois-Winkel Sport

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag een gelijkspel uit de brand weten te slepen tegen Sint-Eloois-Winkel Sport. Onze jongens liepen al snel achter de feiten aan met een vroege 0-2-achterstand, maar via Gilis en Idumbo (x2) werd het uiteindelijk toch nog 3-3.

“We startten dramatisch”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “Na acht minuten stonden we al 0-2 achter. Dat had niets te maken met het feit dat de tegenstander kansen creëert, maar met ongelukkige omstandigheden, wat leidde tot doelpunten. Het liep niet goed. Er zat te weinig structuur en cohesie in. We voetbalden gewoon niet goed in die eerste tien minuten.”

“We hebben dan wat aanpassingen gedaan aan onze veldbezetting. Toen zijn we wel beter beginnen voetballen. Of dat te maken heeft met die aanpassingen of met de tussenstand en denkende dat de wedstrijd gespeeld was, weet ik niet. Dat maakt ook niet uit. We namen de match in handen.”

“Voor de rust kwamen we nog terug tot 1-2. Onder de rust zijn we blijven benadrukken dat we het buiten de eerste tien minuten echt niet verkeerd aan het doen waren. We moesten geduldig blijven, ons gameplan blijven uitvoeren en dan zouden de mogelijkheden wel komen. Het geloof moest erin blijven.”

“Jongens zijn gewoon hun ding blijven doen”

“In de tweede helft zijn we gewoon op ons elan doorgegaan. Hoge pressing en hoge balrecuperatie. We moesten wel waken voor tegenaanvallen. Uiteindelijk zijn ze daar niet meer gevaarlijk op geweest buiten één moment. We kwamen daardoor op het uur 1-3 achter. De jongens zijn goed omgegaan met die tik en zijn hun ding blijven doen. We kwamen terug tot de 2-3 en 3-3, waardoor we alsnog een gelijkspel uit de brand sleepten.”

“Als we die wedstrijd slimmer aanvatten en die foutjes achterwege konden laten dan hadden we altijd aanspraak hadden kunnen maken op een overwinning. Zover staan we blijkbaar nog niet. Wij maken het onszelf moeilijk door die individuele foutjes te blijven maken. Dat heeft impact op de resultaten voorlopig.”

“Of het positieve overblijft van deze wedstrijd? Ik blijf met een dubbel gevoel achter. Een resultaat voor ons moet de resultante zijn van goed voetbal. Wij spelen opleidingsvoetbal in een competitieomgeving. Vermits wij vandaag nog te weinig winnen, ondanks het feit dat wij bij momenten in wedstrijden goed voetbal vertonen, wil zeggen dat wij daar nog een stap in moeten zetten.”

“Wij moeten dus niet enkel kijken naar het resultaat, maar ook naar hoe het resultaat tot stand gekomen is. Gisteren deden we het buiten de eerste tien minuten aardig. Daar zitten ook nog momenten in de wedstrijd dat wij daar niet toe in staat zijn en dan zijn wij kwetsbaar. Op die momenten spelen we tegen onszelf en maken we het onszelf nog te moeilijk.”

Cappellen

“Ik had zondag eerlijk gezegd gehoopt dat wij gewonnen zouden hebben. Dat hebben we niet gedaan. Het zat er wel in, maar die stappen moeten we zetten. Beter en efficiënter spelen, controle houden zeker als we de bal niet hebben, minder kwetsbaar worden in de zone van de waarheid en minder doelpunten pakken.”

“Of dat de zaken zijn die ik meeneem naar de volgende wedstrijd tegen Cappellen? Absoluut, dat moet ook. Ik ben er niet zo heel erg bang voor. Dat is een evolutie die wij moeten doormaken. Dat heeft nog met maturiteit te maken. Als ik kijk naar het voetbal dat wij tot nu toe spelen dan vind ik dat we daarin verder staan dan vorig jaar.”

“Het komt wel, maar het is wel zaak om die dingen te blijven benoemen en te beseffen dat die beter moeten. Je kan zo goed spelen als je wilt, als je in profvoetbal dat ene foutje maakt dan word je in de eindafrekening daar op getaxeerd. Zij moeten leren foutloze wedstrijden te spelen zonder daar de druk op te gaan verhogen. We moeten hen niet zodanig ongerust maken dat fouten niet meer mag. Die fouten moeten opgeraapt worden door teamgenoten. Maar het mag niet frequent terugkomen dat dezelfde dingen ons nekken. Die stap moet wel hoogdringend gezet worden.”

Doelpunten: 3′ Beyens (0-1), 8′ Sula (0-2), 40′ Idumbo (1-2), 60′ Debouver (1-3), 63′ Gilis (2-3), 80′ Idumbo (3-3, strafschop).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Acquah, Gilis, Van Bost, Shkurti, Sturbaut, De Wolf (68′ Hassouan), Lausberg, Idumbo, Agyapong (80′ Radi).

Koop je abonnement