U23

U23: OH Leuven op bezoek bij URSL Visé

OH Leuven U23 gaat op zondagnamiddag 30 oktober om 15u op bezoek bij URSL Visé. De club uit de provincie Luik probeert, net als onze jongens, een vervolg te breien aan zijn 6 op 6.

Vorige week won OH Leuven met 0-4 van Charleroi U23, waarvan drie doelpunten werden gescoord in de tweede helft. Coach Eddy Vanhemel blikt nog een keer terug. “Ik ben absoluut niet ontevreden over de wedstrijd tegen Charleroi. We hebben het enkel nagelaten de partij snel in een beslissende plooi te leggen en zo ontspannen te kunnen voetballen. In de tweede helft doen we dat wel en controleren we de wedstrijd. We haalden die eerste helft niet het niveau van de wedstrijden voordien. Aan ons om tegen Visé dat niveau gedurende de hele wedstrijd wel te halen.”

Scorend vermogen

De afgelopen wedstrijden laten onze jongens zich opmerken door hun scorend vermogen en hun aanvallende veerkracht. Vanhemel knikt tevreden: “daar draait voetbal natuurlijk om, hé. Goals maken en er geen tegen krijgen. En dat lukt ook goed voorlopig. Maar het gaat niet enkel om de jongens die doelpunten maken. De rest van het team zorgt ervoor dat onze andere doelen bereikt worden. We willen jongens klaarmaken voor het volwassenvoetbal, de spelers leren een gameplan uitvoeren en hen 90 minuten bij het spel houden, ongeacht de tussenstand. Daar slagen we de laatste weken steeds beter in en dat is een positieve evolutie”, sluit de coach af.

Algemene info

Onze jongens gaan op bezoek in het Stade de la Cité de l’ Oie, de thuishaven van URSL Visé. De ploeg uit het Luikse grensstadje Wezet huisvest wat bekende gezichten zoals ex-Rode Duivels Jonathan Legear en Ilombe Mboyo. Ook de beide zonen van ex-bondscoach Marc Wilmots, Reno en Marten, spelen er regelmatig in de basis.

Wie graag OH Leuven U23 op zondag 30/10 om 15u komt aanmoedigen in Wezet, is welkom op het adres: Rue de Mons 15, 4600 Visé. Tickets zijn ter plekke beschikbaar.

Koop je abonnement