U23

U23: Knappe 5-1-zege tegen Jong KAA Gent

OH Leuven U23 zette zondagnamiddag Jong KAA Gent met maar liefst 5-1 opzij. Jorn Vancamp lukte een hattrick en ook Zimmerman en Smet wisten te scoren.

Al na een kwartier moesten we noodgedwongen wisselen. Ravet ging met een blessure naar de kant, Jochmans viel in. Op het halfuur wisten we de score te openen. Sagrado legde het leer in de rug van de Gentse verdediging en Vancamp werkte goed af. We gingen echter niet met een voorsprong de rust is. Via Igbokwe maakte Gent in de slotminuut van de eerste helft gelijk.

Na de pauze was het niet lang wachten op doelpunten. De bal werd opnieuw in de rug van de verdediging van de bezoekers gedropt en Zimmerman was er als de kippen bij om de thuisploeg alweer op voorsprong te brengen.

Vijf minuten later verdubbelde Vancamp die voorsprong. Na een mooie combinatie tussen Vancamp, Sagrado en Acquah bracht die laatste goed voor en Vancamp werkte goed overhoeks af. Twintig minuten voor affluiten vervolledigde Vancamp zijn hattrick vanaf de stip. Nog was het niet gedaan, want in de slotminuut was het Smet die na een mooie run de 5-1-eindstand vastlegde.

Doelpunten: 30′ Vancamp (1-0), 45′ Igbokwe (1-1), 55′ Zimmerman (2-1), 60′ Vancamp (3-1), 74′ Vancamp (4-1, strafschop), 90′ Smet (5-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet (15′ Jochmans), Schingtienne, Acquah (89′ Agyapong), Breugelmans, Gilis, Sagrado, Van Gost, Shkurti, Smet, Zimmerman, Vancamp (90′ Vanhaeren).

Vanhemel: "We waren efficiënt"

“We hebben de wedstrijd van minuut 1 tot 90 onder controle gehad”, luidt de analyse van de coach Eddy Vanhemel. “Ik vind dat wij vanuit een hele goede organisatie gespeeld hebben. Wij hebben altijd controle gehad met en zonder de bal, gaven weinig kansen weg en braken bij momenten goed uit. We waren efficiënt, iets wat de laatste weken – buiten misschien dan tegen Ninove – ons probleem was. Er was variatie in onze aanvallen: direct spel en combinatiespel. We hebben maximaal gebruikgemaakt van de kwaliteiten van onze mensen voorin. Goed gedaan.”

“Ik ben blij voor Jorn. Toen hij bij ons aankwam, zat hij diep. We hebben dat als club en staf heel goed aangepakt, niet alleen op het veld maar ook ernaast. We hadden gesprekken, gingen vanuit een doelstelling werken en hielden follow-up meetings. Onderweg hadden we wat tegenslagjes, waardoor niet de snelheid in het verhaal zat die we wilden. Maar we bleven rustig en bleven Jorn motiveren. Hij bleef ook zichzelf motiveren en werkte hard.”

“Dat Jorn kan voetballen, weet iedereen. Hij toont dat ook, maar we moeten er wel bijzeggen dat Jorn nog altijd niet aan zijn eindstation zit. Wij zijn nog altijd onderweg en Jorn kan nog altijd stappen zetten. We gaan hem daar op dezelfde manier in helpen en hij toont ook elke dag de motivatie om daar naartoe te werken. Een mooi verhaal.”

Een mooie zes op zes dus voor onze jongens die zaterdag naar Dessel trekken. “Die zes op zes zorgt voor vertrouwen en iets meer durf. Dat zie je ook terug in ons spel. Dessel is weer een andere wedstrijd in een andere context. We gaan opnieuw trachten in te vullen wat de wedstrijd vraagt en de zegereeks verder te zetten”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement