fbpx
U23

U23: Knappe 3-2-overwinning tegen Antwerp B

OH Leuven U23 heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Onze jongens wonnen met 3-2 van Antwerp B.

“Mooi resultaat”, opent coach Sascha Kotysch. “In de eerste helft was het voetballend wel oké, maar we vonden de ruimtes niet helemaal. Na een hoekschop kwamen we op achterstand. Zij probeerden agressief druk te zetten om het ons zo niet makkelijk te maken.”

“Na de rust vonden we de ruimtes beter. Na een stilstaande fase werkten we goed af en zo kwamen we terug tot 1-1. Er volgden dan nog enkele goede aanvallen. Bij een van die aanvallen werden we onderuitgehaald in de zestien en vanop de stip wisten we er 2-1 van te maken.”

Iets na het uur moesten we met een mannetje minder voort. “Beetje onverwachte tweede gele kaart voor De Wolf. We moesten ons dan een klein beetje aanpassen om het evenwicht te kunnen vinden tussen aanvallen en verdedigen.”

“Moeten trachten positief te eindigen”

“Na een goed omschakelmoment konden we de 3-1 maken. Zij zetten alles op alles en dan viel de 3-2, waarna het nog even spannend werd. We hebben echt zeer goed verdedigd en hielden ons prima aan het game plan. Mooi om te zien.”

De ontlading na het fluitsignaal was groot. “Het deed deugd om thuis nog eens de drie punten te pakken. Qua resultaten is het seizoen niet zo gelopen als we gehoopt hadden, maar we hebben wel enkele jonge jongens veel wedstrijdminuten kunnen geven.”

“Zaterdag maken we ons op voor nog een leuke verplaatsing naar Virton. Zij kenden een wisselvallig seizoen. Op een goede dag hebben zij heel veel kwaliteiten. Ik verwacht een volwassenere wedstrijd dan afgelopen weekend. We moeten zien dat we het seizoen positief kunnen afsluiten. Dat helpt om volgend seizoen met een goed gevoel op te starten.”

Doelpunten: 33′ Amal (0-1), 49′ Eugene (1-1), 55′ De Wolf (2-1, strafschop), 88′ Hassouan (3-1), 90′ Mbuyi-Mbayo (3-2).

Rood: 63′ De Wolf (tweemaal geel).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Breugelmans, Van Bost, Parmentier, Eugene (71′ Kam), De Wolf, Lausberg, Hassouan (90′ Sadzoute), Heremans, Bulut (64′ Deconinck), Opoku.

Koop je abonnement