U23

U23: Knap 2-2-gelijkspel tegen leider Francs Borains

OH Leuven U23 wist zondagnamiddag in het Bergéstadion in Tienen toch wel te stunten tegen leider Francs Borains. In het slotkwartier van de wedstrijd draaiden we een 0-2-achterstand nog om in een 2-2-gelijkspel.

Onze jongens wisten dat het geen gemakkelijke klus zou worden. Francs Borains stond namelijk met 18 op 21 aan de leiding in Eerste Nationale. Na vier minuten al bracht Chevalier de bezoekers op voorsprong. Halverwege de eerste helft liep Francs Borains zelfs uit tot 0-2 via Chaabi.

Na het halfuur kwamen we beter in de wedstrijd. Het was wel even wachten op de aansluitingstreffer. Een kwartier voor affluiten werd Zimmerman mooi het straatje ingestuurd en onze flankaanvaller legde de 1-2 naast bezoekende doelman Saussez in doel. We gingen vol op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook tien minuten later. Schingtienne duwde een hoekschop van Smet binnen. Zo kregen we loon naar werken en hielden we knap een punt thuis.

Doelpunten: 4′ Chevalier (0-1), 22′ Chaabi (0-2), 75′ Zimmerman (1-2), 84′ Schingtienne (2-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ramos, Schingtienne, Acquah, Breugelmans, Buksa (90′ Vanhaeren), Sagrado, George, Shkurti, Smet, Zimmerman.

Vanhemel: "Resultaat gekoppeld aan goede wedstrijd"

“We liepen al snel achter de feiten aan door die vroege achterstand”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Zij bouwden de voorsprong uit tot 0-2. In het eerste halfuur hadden we het zeker moeilijk omdat we te weinig grip op het middenveld hadden. Zij hadden veel beweging en wij maakten foute keuzes. In de eindfase van de eerste helft hadden we iets meer controle en kregen we een goede mogelijkheid via Zimmerman. Saussez stopte zijn poging.”

“We stuurden tijdens de rust defensief bij om meer grip op het middenveld te hebben. Meer grip betekende meer vrije ruimtes voor ons waar we offensief betere dingen mee konden doen. In de tweede helft hebben we vastgehouden aan ons gameplan en speelden we met lef vooruit. Zo creëerden we kansen en had het eigenlijk al vroeger 2-2 kunnen staan. Als je puur op basis van de kansen kijkt dan hadden we ook kunnen winnen.”

“Bij hen spelen toch een zevental spelers met ervaring in eerste klasse. Ze wonnen ook zes van hun zeven wedstrijden. Met het jonge team dat we hebben, mogen we fier zijn op het feit dat we tegen zo’n ploeg een 0-2-achterstand wisten op te halen. Het verschil met de voorbije wedstrijd in Thes is dat we nu wel een resultaat wisten te koppelen aan een goede wedstrijd. We zijn er blijven op hameren dat als we de foutjes eruit kunnen halen en aan de bal de zaken blijven brengen die we de voorbije weken brachten dat we dan echt wel een competitief team hebben dat leuk voetbal kan brengen. Ik ben vooral blij voor de jongens dat ze beloond zijn voor het harde werk in de week en de stappen die ze maken”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement