U23

U23: coach Eddy Vanhemel kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen

OH Leuven U23 komt dit seizoen uit in Eerste Nationale. Vanavond staat de openingswedstrijd tegen Hoogstraten VV op het programma. Coach Eddy Vanhemel blikt nog even terug op een geslaagde voorbereiding en kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen.

“De voorbereiding is zeer goed verlopen. We hebben alles kunnen doen wat we wilden doen,” opent coach Eddy Vanhemel. “We hebben hard gewerkt om de jongens fysiek klaar te stomen, maar ook tactisch hebben we goed kunnen trainen. Tijdens een voorbereiding moet je bouwen aan een team en wil je de principes van ons DNA proberen integreren en dat is goed gelukt. De intensiteit lag wat hoger dan anders en we speelden enkel oefenwedstrijden tegen eerste elftallen, op uitzondering van de wedstrijd tegen Ajax FC. Dit om de jongens klaar te maken voor de start van de competitie.”

OH Leuven U23 komt volgend seizoen uit in Eerste Nationale en speelt dus tegen profclubs als RFC Liège, Rupel Boom, Patro Eisden en zelfs KVK Tienen. Een fantastische opportuniteit volgens coach Eddy Vanhemel. “Door het nieuwe competitieformat geraken de jongens versneld vertrouwd met professioneel voetbal. Het geeft ons ook nog meer inzicht welke jongens de volgende stap gaan kunnen zetten. Op het moment dat ze bij de A-kern mogen aansluiten, hebben ze al een deel van het traject afgelegd en geraken ze sneller geïntegreerd. Een zeer goed initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen.”

We spelen ook voor het eerst in een competitie waar er 38 speeldagen op het programma staan. 50 procent meer dan de vorige jaren. Een hele aanpassing volgens Vanhemel. “Door dit grote aantal wedstrijden was het belangrijk om het team in de breedte te versterken. Er was al een goede basis. Daarnaast hebben we verschillende jeugdspelers onder contract gelegd en ook goede nieuwe spelers aangetrokken. De scouting heeft mooi werk geleverd. Ze hebben gericht gekeken naar welke posities we ons moest versterken en waar er opportuniteiten lagen. Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering om het team nog sterker te maken, want het is belangrijk om een competitieve ploeg te hebben.”

De ambities voor dit seizoen zijn duidelijk. “Eerst en vooral moeten onze spelers zich individueel blijven ontwikkelen richting het eerste elftal. Daarnaast willen we ook competitief zijn. We willen ons als U23 team tonen in Eerste Nationale, maar we willen ook dat de jongens die hierna komen zich ook op dit niveau kunnen ontwikkelen.” Vanavond volgt de eerste test tegen Hoogstraten VV. “Een eerste speeldag van een competitie is altijd een wedstrijd die alle kanten uit kan, maar ik kijk er alvast heel erg naar uit om eraan te beginnen en om te kijken waar we staan als team,” besluit coach Eddy Vanhemel.

Koop je abonnement