U23

U23: bezoek van KFC Dessel Sport

OH Leuven U23 ontvangt op zondagnamiddag 13 november om 15u KFC Dessel Sport. Onze jongens zetten de afgelopen weken een straffe reeks van 12 op 12 neer. Dessel Sport probeert na twee verloren wedstrijden weg te geraken uit de kelder van het klassement.

OH Leuven U23 doet het goed in eerste nationale en vertoeft op een achtste plek in het klassement met 20 punten. De tegenstander van morgen telt 8 punten en staat op de zeventiende plek. Coach Eddy Vanhemel is echter alert. “Tegen elke ploeg speel je in een andere context. Ze hebben hun start wat gemist, maar dat wil niet zeggen dat het een walk in the park zal worden. We vatten de wedstrijd tegen Dessel Sport op exact dezelfde manier aan als elke wedstrijd en zullen zoals altijd onze prestatie proberen om te zetten in een resultaat.”

De competitie in 1ste nationale stopt niet tijdens het WK. Daarom krijgen onze U23 voorlopig nog geen vakantie, maar volgens Vanhemel heeft zijn kern nog geen nood aan rust. “We zijn tot nu toe redelijk goed gespaard gebleven van blessures en schorsingen”, aldus Vanhemel. “Als we merken dat de jongens overbelast geraken, passen we onze workload en intensiteit op training aan. Maar we kunnen wel stellen dat we het ritme van de competitie goed hebben overgenomen.”

Stage met de eerste ploeg

Binnenkort vertrekt de eerste ploeg op stage. Coach Marc Brys liet al uitschijnen enkele jongeren mee te willen nemen. Maar dat betekent dat Vanhemel zijn beste spelers zal moeten missen. ”Fantastisch toch? Onze eerste doelstelling als opleidingsteam is en blijft spelers afleveren aan het eerste elftal. Het meedoen van een stage is een geweldige opportuniteit in de ontwikkeling van een jeugdspeler. Oké, we gaan dan even onze beste spelers moeten missen, maar dat weet je op voorhand. De afwezigheid van sterkhouders opent dan ook weer deuren voor jongere gasten die tot nu toe nog niet aan veel spelen toekwamen.”

Bij Dessel Sport speelt ex-OH Leuvenspeler Alessandro Cerigioni. Ook gewezen eersteklassers Hannes Smolders en Terry Osei-Berkoe dragen het groen-witte shirt.

Praktisch

De wedstrijd tussen OH Leuven en KFC Dessel Sport vindt op zondag 13 november om 15u plaats in het Bergéstadion in Tienen. Tickets zijn ter plekke beschikbaar aan voordelige prijzen voor OH Leuven-abonnees. Volwassenen kunnen al vanaf 5 euro een ticket bemachtigen. 12- tot 16-jarigen betalen een luttele 2,5 euro en kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen. Voor niet-abonnees gelden de normale prijzen.

Koop je abonnement