fbpx
U23

U23 bereidt zich voor op hun tweede seizoen in Eerste Nationale

Na een goed eerste seizoen in Eerste Nationale bereidt OH Leuven U23 zich voor op het tweede seizoen in het volwassenvoetbal.

De sprong in het onbekende vorig seizoen is uitgedraaid op een mooi verhaal. De ploeg draaide tijdens hun eerste seizoen in Eerste Nationale sportief goed mee in de competitie en enkele jongens stroomden door naar het eerste elftal. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen wordt gespeeld op verplaatsing. Op 30 augustus trekken de jongens van coach Eddy Vanhemel naar La Louvière. Op 3 september volgt dan meteen de eerste thuiswedstrijd tegen Olympique Charleroi. De aftrap wordt gegeven om 15u. Hun thuiswedstrijden worden nog steeds afgewerkt in het Bergéstadion in Tienen.

De spelerskern is wat gewijzigd. We nemen jullie mee door de groep:

De vertrekkers:

We beginnen met de 2 belangrijkste vertrekkers. Richie Sagrado en Joël Schingtienne promoveren naar de A-kern en stromen na een jaar met de U23 in Eerste Nationale door naar de eerste ploeg. We noemen ze dan wel vertrekkers, maar ze blijven uiteraard binnen de club en zetten een stap voorwaarts. Hiermee is misschien wel de belangrijkste doelstelling van het integreren van de U23 ploegen in Eerste Nationale aangetoond. Resultaten zijn niet onbelangrijk, maar de rol is vooral om als opstap te fungeren tussen jeugdvoetbal en profvoetbal.

Een aantal spelers zochten deze zomer andere oorden op. Aanvaller Jorn Vancamp tekende voor La Louvière en kijkt op speeldag 1 meteen zijn ex-ploegmakkers in de ogen. Tibe Verhaeren vertrok ook naar een reeksgenoot, hij speelt komend seizoen voor KVK Tienen. Tristan Loiseaux ging naar KV Mechelen, Nathan Juste naar Tempo Overijse en Lucas Monteiro naar RJ Aischoise. Tenslotte verliet ook Isaac Asante OH Leuven. Hij zit momenteel nog zonder club.

De nieuwkomers:

Enkele spelers stromen door van de U18. Zij zullen met de U23 trainen, maar ook af en toe nog aantreden met de U18. Het gaat hier over Christvie Dienena (16), een centrale verdediger of linksachter, Soufiane Hassoun (17) een aanvallende middenverder, Abdelhadi Mohamed (17) een centrale middenvelder, doelman Theo Radelet (15), Christ Souanga (16), een centrale verdediger en ten slotte Yohan Mboko (17), hij speelt als linksbuiten of spits. Deze laatste kon zelfs al even proeven van de A-kern tijdens de voorbereiding.

Daarnaast komen ook enkele spelers over naar OH Leuven U23 van andere clubs:

Tobias Geeroms (17) is een doelman die overkomt van KRC Genk. Tobias speelde in het verleden al voor onze club.

Néo Vermeire (18) komt over van Sporting Charleroi. Hij is een snelle, hardwerkende linksbuiten die ook het doel weet staan. Hij combineert voetbal met zijn studies in Brussel.

Matheo Gerard (17) komt eveneens over van Sporting Charleroi. Hij speelt centraal in de verdediging en is al enkele jaren een vaste waarde bij de jeugd van Charleroi en de nationale jeugdploegen. Hij is verdedigend sterk en heeft een goed aanvallend kopspel.

Hugo Eugène (19) speelde vorig seizoen bij Eupen. Hij is een vlotscorende spits met een hard schot.

Mathis Sturbaut (18) komt van KAA Gent en speelt als rechterflankverdediger. Hij maakte deel uit van de kampioenenploeg U18 van KAA Gent.

Mathéo Parmentier (20) komt ook van KAA Gent. Hij speelde er bij de U23. Zijn posities zijn verdedigende middenvelder of centrale verdediger. Hij maakte zijn debuut in 1B voor Sporting Lokeren tegen OH Leuven. Bij KAA Gent speelde hij zelfs al een wedstrijd in 1A.

Arno Herssens (19) komt over van RSC Anderlecht. Hij speelt als centrale verdediger en doorliep alle jeugdreeksen bij RSCA, tot en met de U23.

Mathias De Wolf (21) komt over van het Nederlandse NEC. Ook hij speelde al bij OH Leuven, samen met Mandela Keita. De linksvoetige middenvelder ging via Club Brugge naar NEC. Hij maakte minuten in zowel de Keuken Kampioen divisie als de Eredivisie. Zijn zus Luz volgt zijn voetsporen en zal voor de nieuwe U16 meisjesploeg van OH Leuven spelen.

Dario Cutillas-Carpe (19) komt over van KRC Genk. De aanvaller vindt gemakkelijk de weg naar het doel en speelde bij Genk zowel in de UEFA Youth league als in de Challenger Pro League.

De technische staf rond coach Eddy Vanhemel moet nu van de blijvers en nieuwkomers een nieuw geheel vormen. In de voorbereiding naar de competitiestart eind augustus staan nog enkele oefenwedstrijden op het programma.

  • 27 juli: Bocholt – OH Leuven 0-2
  • 29 juli: OH Leuven – FC Dender
  • 2 augustus: KVK Wellen – OH Leuven
  • 6 augustus: Sparta Petegem – OH Leuven
  • 19 augustus: Ajax Amsterdam – OH Leuven
  • 23 augustus: RC Hades Hasselt – OH Leuven
Koop je abonnement