U23

U23: 5-1-overwinning tegen Visé

OH Leuven U23 is uitstekend aan 2024 begonnen. Zondagnamiddag zetten onze jongens Visé vlot met 5-1 opzij.

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd, want Visé was een heel jonge ploeg”, opent coach Sascha Kotysch. “Er zijn blijkbaar problemen bij hen, waardoor de normale ploeg niet aantrad. Tegen jonge gasten spelen die zich willen tonen, is nooit gemakkelijk. Elf man rond de zestienmeter die ons bij momenten het moeilijk gemaakt hebben. Het was zoeken naar oplossingen.”

Halfweg de eerste helft klommen we toch op voorsprong en wisten die uit te bouwen tot een 4-0-ruststand. “Al bij al konden we daar tevreden mee zijn. Van de tweede helft was ik dat iets minder. De zaken die we afgesproken hadden, kwamen er niet meer zo goed uit.”

“Uiteindelijk werd het een ruime zege die mooi meegenomen is, maar het is geen waardemeter richting de komende weken. Het is absoluut wel leuk om zo het jaar te starten. Ik moet ook chapeau zeggen aan de jonge spelers van Visé die alles gedaan hebben wat ze konden.”

“In deze reeks kan veel gebeuren”

Als we het klassement erbij nemen dan zien we dat OH Leuven U23 na achttien speeldagen op de elfde plaats staat met 22 punten. “We zijn niet per se met die rangschikking bezig, als voetballer wil je uiteraard wel winnen en zo hoog mogelijk eindigen. Dat moet ook de ambitie zijn van iedereen, maar ons doel blijft nog altijd om jongens klaar te maken voor de eerste ploeg.”

“In deze reeks kan veel gebeuren. Het zijn vaak wedstrijden die alle kanten uit kunnen. Veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”

“Zondag spelen we opnieuw thuis. We krijgen Cappellen over de vloer. We willen absoluut de drie punten thuishouden en hebben nog een rekening openstaan met hen”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 19′ Lausberg (1-0), 23′ Idumbo (2-0), 35′ Gilis (3-0, strafschop), 40′ Gilis (4-0), 68′ Acquah (5-0), 78′ Ceylan (5-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Gilis, Van Bost, Sadzoute (70′ Hassouan), Shkurti, Sturbaut, Smet (64′ Acquah), Lausberg, Idumbo, Mboko (46′ Radi), Van De Ven.

Koop je abonnement