U23

U23: 4-1-nederlaag in derby tegen KVK Tienen

OH Leuven U23 ging zondagnamiddag met 4-1 de boot in tegen KVK Tienen. Het was meer dan elf jaar geleden dat de laatste officiële derby plaatsvond.

Na een studieronde van vijftien minuten stak KVK Tienen via Yagan als eerste haar neus aan het venster. Jochmans kon makkelijk oprapen. Diezelfde Jochmans duwde even later een poging van Bogaerts weg. Op het halfuur kon de thuisploeg wel de score openen via Naudts.

De Leuvense reactie kwam er nog voor de rust. Breugelmans zette op links een een-tweetje op met Acquah en bracht voor. Smet was goed gevolgd en duwde de gelijkmaker binnen. Bijna gingen we met een voorsprong rusten. Een schuiver van Acquah ging maar nipt voorlangs.

De tweede helft begon slecht voor onze jongens. Een trap van Vanwesemael ging via een Leuvens been voorbij Jochmans en zo waren we meteen op achtervolgen aangewezen. De bordjes opnieuw in evenwicht hangen, lukte niet meer. Twintig minuten voor affluiten maakte Yagan er 3-1 van en in de slotfase legde Vanwesemael in de herneming na een poging van Claes nog de 4-1-eindstand vast.

Doelpunten: 30′ Naudts (1-0), 38′ Smet (1-1), 46′ Vanwesemael (2-1), 71′ Yagan (3-1), 88′ Vanwesemael (4-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Mindombe (81’ Asante), Ramos, Breugelmans, Juste (64’ Tahara), Zimmerman, Smet, Acquah (81’ Vanhaeren), George, Shkurti, Vancamp (71’ Idumbo).

Vanhemel: "Mannenvoetbal tegen jongensvoetbal"

“De analyse is één zin samen te vatten: zij speelden de derby en wij speelden een wedstrijd”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Het was mannenvoetbal tegen jongensvoetbal. Het ging vooral over de intensiteit van de duels. Als je kijkt naar pure kwaliteit, organisatie en technisch vermogen dan was het geen team dat beter is dan wij. Maar het verschil zat vooral in de intensiteit waarmee de duels aangegaan werden en de wil om te winnen. Dat is toch iets waarmee we zondag geconfronteerd werden en dat we moeten meenemen naar de tweede ronde, want er zullen nog tegenstanders zijn die ons op deze manier zullen bekampen. Wij moeten ons daar beter tegen wapenen.”

“Het was niet de eerste keer dat we dat meemaakten. In het begin van het seizoen was dat ook al zo. Toen kenden we een periode dat we daar beter mee omgingen, maar zondag hervielen we in een oud zeer. Ik had voor de eerste keer het gevoel dat we een jeugdwedstrijd en geen seniorenwedstrijd aan het spelen waren. Dat is toch iets wat we maandag met de spelers besproken hebben. Zij hebben dat erkend en we hebben daar lessen uitgetrokken. Ik ben er ook van overtuigd dat wij daar in de tweede ronde wel goed mee zullen omgaan. Het is niet dat de mentaliteit ontbrak of dat ze van slechte wil waren, maar de intensiteit en echte gretigheid om te winnen ontbraken een beetje.”

Fans bedanken

“De winterbreak komt voor ons om verschillende redenen wel op een goed moment. Vorig seizoen speelden we op een heel seizoen 22 competitiewedstrijden. Tot dusver hebben we al 18 wedstrijden achter de rug. We hebben dus al best een zware periode gehad waarin elke week de context veranderde en er intensieve leermomenten waren. De mentale frisheid mag terug wat aangewakkerd worden, maar ook in de fysieke frisheid is het belangrijk om terug te herbronnen.”

“Graag willen we zowel vanuit de spelersgroep als staf de talrijk opgekomen supporters die ons zijn komen steunen in Tienen bedanken. Zondag hebben we hen qua resultaat niets kunnen teruggeven, maar wij hebben hun aanwezigheid en steun heel erg geapprecieerd”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement