U23

U23: 4-0-zege tegen Sint-Eloois-Winkel als seizoensafsluiter

OH Leuven U23 heeft het seizoen op een positieve noot afgesloten. Onze jongens zetten zaterdagavond Sint-Eloois-Winkel met 4-0 opzij.

De wedstrijd kon niet beter beginnen. Al na één minuut bracht Zimmerman OH Leuven U23 op voorsprong. Het volgende doelpunt liet even op zich wachten. Op het uur trapte Gilis dan toch de 2-0 op het scorebord.

In de slotfase zetten we nog de kers op de taart. Via Idumbo en Vancamp werd het uiteindelijk 4-0. Een mooie zes op zes om het seizoen af te sluiten op de elfde plaats met 50 punten uit 38 wedstrijden.

Doelpunten: 1′ Zimmerman (1-0), 60′ Gillis (2-0), 76′ Idumbo (3-0), 82′ Vancamp (4-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Breugelmans, Gilis (87′ Tann), Van Bost, (83′ Agyapong), Shkurti, Loiseaux, Zimmerman (79′ Kam), Vancamp (83′ Vanhaeren), Idumbo (83′ Hassouan), Dienena.

Vanhemel: "Hebben het als team gewoon goed gedaan"

“Ik voelde heel de week al de gretigheid in de groep om die 50 punten op de teller te zetten en om een vervolg te breien aan de overwinning op Olympic Charleroi”, zegt coach Eddy Vanhemel. “Die ambitie heeft zich voortgetrokken in de wedstrijd. Wij hebben met veel passie, energie en kwaliteit de wedstrijd aangevat.”

“We kwamen heel snel op voorsprong via Zimmerman en hadden daarna nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden. Maar we wilden dat te mooi doen en daardoor lukte het niet. Sint-Eloois-Winkel kwam zo tien minuten in de wedstrijd waarbij zij ook een aantal mogelijkheden hadden. Zij scoorden dan niet en dat was ook de verdienste van onze verdediging, die de laatste weken misschien wat onder druk gestaan heeft en wat geviseerd werd, maar zij hebben het in deze wedstrijd echt goed gedaan. Dat mag gezegd worden. Zij hebben een reactie getoond.”

Efficiënt

“We namen dan de wedstrijd opnieuw over en creëerden kansen. We hadden eigenlijk heel de wedstrijd onder controle. Het enige wat we niet goed deden, was efficiënt zijn. Ik heb onder de rust gevraagd om dat mooie even achterwege te laten en efficiënt te zijn. Als ze dat deden, gingen ze wel zien dat we de score konden uitdiepen en een mooi resultaat konden neerzetten. Dat is in de tweede helft ook gebleken. We hebben het gewoon als team goed gedaan. De kansen werden afgemaakt en zo werd het uiteindelijk 4-0.”

“Leuke manier om zo af te sluiten? Ja, maar de leuke manier zat niet enkel in de wedstrijd. Die zat ook al in de week voorafgaand aan de wedstrijd. Een stap die de jongens gezet hebben. Tonen wat ze waard zijn, een resultaat en een prestatie willen neerzetten en een reactie tonen op het moment dat het nodig is. De weg naar de wedstrijd en het resultaat was ook deze week mooi en als je dat dan daadwerkelijk kan omzetten in een resultaat is dat absoluut een mooie afsluiter, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement