U23

U23: 4-0-nederlaag tegen Jong KAA Gent

OH Leuven U23 ging zaterdagavond met 4-0 de boot in op het veld van Jong KAA Gent. Een zeer laat doelpunt in de eerste helft was de inleiding van een mindere tweede helft, waarin onze jongens nog drie doelpunten slikten.

We leken met een brilscore de rust in te gaan, maar daar besliste Mukuna in de laatste seconde van de eerste helft anders over. Een opdoffer waar we even van moesten bekomen. Met frisse moed begonnen we aan de tweede helft, maar vlak voor het uur verdubbelde Arthur de voorsprong voor de thuisploeg. We moesten de kelk nog tot op de bodem ledigen. Twintig minuten voor affluiten maakte Van Daele er vanaf de stip 3-0 van en Henry legde in minuut 85 de 4-0-eindstand vast.

Doelpunten: 44’ Mukuna (1-0), 58’ Arthur (2-0), 70’ Van Daele (3-0, strafschop), 85’ Henry (4-0).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ramos, Schingtienne, Taildeman, Breugelmans, Gilis, Tahara (75’ Zimmerman), Vanhaeren, Asante (80’ Idumbo), Smet en Tann (64’ George).

Coach Eddy Vanhemel: "Doodjammer"

“44 minuten en 50 seconden was er geen vuiltje aan de lucht”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “We stonden goed georganiseerd, hadden de wedstrijd onder controle en gaven tot dan helemaal niks weg. Ravet verloor de bal en zo kwam Gent op voorsprong. Wij trapten af en de scheidsrechter floot de eerste helft af. Dat was toch een domper.”

“In de tweede helft speelden we met goede bedoelingen, maar je merkte dat de cohesie wat weg was en dat we leiderschap misten. Er was niemand die het vuur er terug inkreeg. Gent maakte 2-0 en dan hadden we een beetje hetzelfde relaas als een week eerder tegen Luik. De 3-0 en 4-0 gaven we weg. We zijn op het moment dat we achterkomen niet in staat om in de wedstrijd te blijven. Foutjes zorgden er voor dat we onszelf uit de wedstrijd speelden.”

“Het is doodjammer dat je alsnog zwaar de boot ingaat. Vorige week speelden we tegen een sterkere tegenstander, maar dat was nu niet het geval. Ik vind niet dat Gent meer kwaliteit op het veld had staan dan wij. We moeten de koppen bij elkaar steken om dat verder door te praten. We moeten er oplossingen voor vinden.”

“De jongens waren van goede wil, maar probeerden het vanuit zichzelf op te lossen en dat gaat niet meer. Het moet vanuit het teamgebeuren opgelost worden. Er moeten geen andere dingen geprobeerd worden die op dat moment niet nodig zijn en niet gevraagd worden. Alleen kan je de wedstrijd niet meer naar jouw hand zetten. Dat is het verschil tussen jeugd- en volwassen voetbal.”

“Het klinkt raar als je 4-0 verliest, maar ook tegen Gent hebben we kwaliteit getoond op bepaalde momenten. Het is zaak om de lessen die we trokken nu om te zetten in daden. Het mag niet alleen bij het benoemen van de fouten blijven. Uiteraard moeten we niet nerveus worden en negatief zijn, maar wel kritisch zijn voor de dingen die beter kunnen en we moeten die stappen zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens dat kunnen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement