U23

U23: 3-1-nederlaag tegen RFC Liège

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag niet kunnen stunten op het veld van RFC Liège. Onze jongens kwamen vroeg op voorsprong, maar konden deze niet vasthouden.

De wedstrijd begon goed voor onze jongens. Al na acht minuten toonde Agyapong zich sneller dan zijn tegenstanders en legde de 0-1 goed binnen. Die voorsprong gaven we net voorbij halfweg de eerste helft uit handen. Shkurti speelde te kort terug op Jochmans. Loemba Gaby zat er tussen en trapte de gelijkmaker binnen.

Even later trof Mouhli tegen de paal. Opschudding even voor de rust toen thuisdoelman Lejoly tegen een rode kaart aanliep nadat hij de doorgebroken Agyapong onderuit had gehaald. Na de vrije trap die volgde, kon Breugelmans van dichtbij uithalen, maar reservedoelman Debaty zat er nog bij.

Na de pauze hield Jochmans met een knappe redding Mouhli van de 2-1. Mouhli had twintig minuten voor affluiten meer succes als aangever. Lambot werkte zijn vrije trap aan de tweede paal binnen. Mouhli wist nadien toch nog te scoren en legde zo de 3-1-eindstand vast.

Doelpunten: 8′ Agyapong (0-1), 25′ Loemba Gaby (1-1), 71′ Lambot (2-1), 80′ Mouhli (3-1).

Rood: 40′ Lejoly.

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Taildeman (61′ Loiseaux), Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost (83′ Idumbo), Mindombe, Shkurti, Kam, Vancamp, Agyapong.

Vanhemel: "We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld"

“Als je naar de prestatie kijkt dan moeten we heel tevreden terugblikken”, stelt coach Eddy Vanhemel. “We hebben echt wel een goede wedstrijd gespeeld. Collectief sterk en we hielden goed vast aan het gameplan. We waren in staat om daarmee de tegenstander pijn te doen.”

“Als ik naar het resultaat kijk dan is het een beetje dubbel. Ondanks dat Luik wel wat kansen had, scoorden zij na foutjes van ons en dat is jammer. Wij hebben hen in de wedstrijd gehouden doordat we de individuele fouten niet achterwege konden laten.”

“In de tweede helft paste Luik mede doordat ze met een man minder stonden aan en ging het tien meter lager voetballen. Ze lieten de bal aan ons. We trokken de wedstrijd compleet naar ons toe met duidelijk baloverwicht en een tegenstander die we onder controle hadden. Jammer dat je uit twee stilstaande fases twee tegendoelpunten slikt. Voor de rest heeft Luik quasi niets meer gecreëerd. Wij hebben onze voet naast hen gezet, maar jammer genoeg is dat in competitievoetbal niet voldoende. We hadden hier misschien meer uit kunnen halen.”

Thes Sport

We ontvangen zondag Thes Sport. “Een tegenstander met spelers die veel ervaring hebben op dit niveau. Ze spelen echt als team en heel compact met een duidelijk idee. Ze hebben twee razend gevaarlijke aanvallers. Ik verwacht dat wij er zondag wel zullen staan en opnieuw een goede wedstrijd zullen spelen.”

“We zitten in een stadium dat we de luxe hebben om jongens richting volgend seizoen te kunnen laten proeven van dit niveau om zo te kijken waar zij al staan. Het is alleen maar fijn als die jongens bevestigen en ook tonen dat zij thuishoren waar ze zijn. In de breedte hebben we ook jongens waar we volgend seizoen plezier mee zullen beleven”, besluit Vanhemel.”

Koop je abonnement