U23

U23: 3-0-nederlaag in Patro Eisden Maasmechelen

OH Leuven U23 ging woensdagavond onderuit op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Één doelpunt in de eerste en twee in de tweede helft zorgden voor een 3-0-nederlaag.

Coach Eddy Vanhemel voerde in vergelijking met de wedstrijd tegen Hoogstraten (1-0-overwinning) één wissel door. Nieuwkomer Buksa kwam in de ploeg voor de geschorste Zimmerman. Onze beloften wisten dat het geen gemakkelijke klus zou worden, maar wilden maar wat graag een vervolg breien aan de goede start van het seizoen. Halverwege de eerste helft waren we echter op achtervolgen aangewezen. Valcke had de thuisploeg op voorsprong gebracht. Patro Eisden Maasmechelen kreeg voor de rust nog enkele kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar Ravet verschalken lukte niet meer.

Na de pauze gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur moesten we dan toch nog een doelpunt slikken. Sam Bruce maakte er 2-0 van. De aansluitingstreffer bleef uit en een kwartier voor affluiten legde Gueroui de 3-0-eindstand vast.

Doelpunten: 21’ Valcke (1-0), 60’ Sam Bruce (2-0), 76’ Gueroui (3-0).
Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Shingtienne, Ramos, Breugelmans (73′ Taildeman), Sagrado, Shkurti, Tann (56′ Smet), Acquah (73′ Tshiteya Tshiomba Muanza), Gilis (63′ Tahara), Kuharevych en Buksa (46′ Asante).

Eddy Vanhemel: "Een heel leerrijke wedstrijd"

“We hebben tegen een hele goede, compacte, krachtige en atletische tegenstander gespeeld, waar we in de eerste helft te veel ontzag voor hadden”, doet Eddy Vanhemel zijn verhaal. “We konden de bal moeilijk in de ploeg houden, durfden de bal niet vragen en als we de bal hadden dan waren we die snel weer kwijt omdat we foute keuzes maakten. Patro creëerde enkele kansen in de eerste helft, wij quasi niets. Zij scoorden uit een stilstaande fase, waar we nochtans heel hard op gehamerd hadden tijdens de bespreking.”

“We gingen rusten met 1-0 waardoor het nog altijd een wedstrijd was. De organisatie werd wat bijgestuurd. Ik moet zeggen dat we aan de tweede helft wel beter begonnen en dat we dan wel meer durfden te voetballen. We creëerden enkele mogelijkheden, maar Patro maakte op basis van maturiteit en individuele kwaliteiten toch de 2-0. Er waren nog mogelijkheden voor ons om terug te komen tot 2-1 en dan was het terug een wedstrijd. Die momentjes pakten we niet en op het einde kregen nog een derde doelpunt na een hoekschop binnen.”

Vanhemel benadrukt dat er positiviteit moet blijven. “Na de pauze hadden we aan de bal iets meer lef, durfden we de bal meer te vragen en speelden we beter tussen de linies. De vrije man werd beter gevonden. Asante viel echt wel goed in. Een heel leerrijke wedstrijd voor ons tegen een ploeg die ongetwijfeld bovenaan zal meedraaien. Het is goed dat we deze wedstrijd nu al gehad hebben. We moeten echter niet negatief zijn, want we hebben bij momenten laten zien dat we goed kunnen voetballen en kwaliteit in de ploeg hebben. We moeten nog wat meer maturiteit in het geheel krijgen en moet ons meer bewust zijn van het feit dat het samen moet gebeuren. Zo zijn we nog te veel individu’s en te weinig een team. Als dat erin komt dan ben ik ervan overtuigd dat wij nog mooie wedstrijden zullen spelen en mooie resultaten zullen boeken.”

De volgende wedstrijd is op zondag 4 september een thuiswedstrijd tegen VK Ninove. “Het is goed dat we anderhalve week hebben om die wedstrijd voor te bereiden. Morgen volgt er even decompressie en dan is het gewoon op naar de volgende, want ze komen er in sneltempo aan. Een marathon van 38 weken, waarvan we er twee achter de rug hebben. Wij moeten gewoon vooruitkijken, proberen elke week progressie te maken en zorgen dat de foutjes die er vandaag nog inzaten, eruit gaan. Dat komt wel in orde, daar twijfel ik niet over”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement