fbpx
U23

U23: 2-3-nederlaag tegen Thes Sport

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag een zure nederlaag geleden. In eigen huis kwamen onze jongens 2-0 voor tegen Thes Sport, maar gingen uiteindelijk nog met 2-3 de boot in.

“We begonnen goed aan de wedstrijd”, luidt de analyse van coach Sascha Kotysch. “We hadden de totale controle en kwamen 1-0 voor na een mooie goal van Bulut. Kort daarna bleven we na een goede aanval goed volgen en maakten we 2-0. Ongeveer een halfuur kwamen we echt niet in de problemen.”

Nog voor de rust slikten we wel de 2-1. “We waren het laatste kwartier van de eerste helft iets minder en gingen niet meer stevig genoeg in de duels. Het tegendoelpunt was ongelukkig.”

“In het begin van de tweede helft hadden we het moeilijk. We hadden totaal geen controle of grip op de wedstrijd. We gaven twee doelpunten weg. Na een stilstaande fase waren we niet scherp genoeg op de tweede bal. Bij de 2-3 probeerden we uit te voetballen, verloren de bal en herstelden het, maar verloren de bal nogmaals en zij straften dat af.”

“Jonge ploeg is geen excuus meer”

Een opdoffer waar we even van moesten bekomen. “Heel zuur. Daarna namen wij de controle wel terug over, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. We kregen nog één grote kans op stilstaande fase, waar we het nalieten om de bal in de herneming over de lijn te duwen.”

“We hebben het al vaak gehad over het feit dat we met een jonge ploeg spelen. Dat mag echter op bepaalde momenten geen excuus meer zijn. Na die 2-0 met zoveel controle mag je ook met een jonge ploeg die wedstrijd niet meer uit handen geven.”

“Dat het wel belangrijke leermomenten zijn? Zeker en vast. Ze moeten wel beseffen dat die individuele fouten ons punten kosten en dat die eruit moeten. We kunnen niet blijven zeggen dat het niet zo erg is. We mogen dat niet meenemen naar volgend seizoen en moeten zelfkritisch zijn.”

Nog drie wedstrijden

Vrijdag volgt er al een nieuwe match. We trekken naar KAA Gent B. “Een stevige tegenstander. Een goed voetballende en agressieve ploeg. Ze hebben graag de bal. Het wordt een mooie uitdaging voor ons.”

“Het zal belangrijk zijn dat we onze momenten in balbezit goed benutten. We mogen niet snel de bal verliezen, moeten – ondanks hun hoge druk – geduldig zijn en toch verticaliteit in ons spel hebben. Daarnaast zullen we compact moeten verdedigen”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 15′ Bulut (1-0), 19′ Heremans (2-0), 39′ Vanhaeren (2-1), 54′ Symons (2-2), 57′ Swinnen (2-3).

Rood: 88′ Breugelmans (tweemaal geel).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Osifo, Breugelmans, Van Bost, Parmentier, Lausberg, Mboko (46′ Agyapong), Deconinck (65′ Hassouan), Heremans, Bulut, Opoku.

Koop je abonnement