U23

U23: 2-2-gelijkspel tegen KSK Heist

OH Leuven U23 speelde zondagnamiddag 2-2 gelijk tegen KSK Heist. Zimmerman maakte beide Leuvense doelpunten.

In de eerste helft hadden we het niet onder de markt en was het lang wachten op doelpunten. Zeven minuten voor de rust bracht Troonbeeckx de bezoekers op voorsprong. Vijf minuten later hing Zimmerman de bordjes in evenwicht.

Na de pauze een gelijkaardig scenario. We kwamen wel meer in ons spel. Troonbeeckx bracht Heist opnieuw op voorsprong, maar niet veel later maakte Zimmerman gelijk. Verder kwamen we niet meer.

Doelpunten: 38′ Troonbeeckx (0-1), 43′ Zimmerman (1-1), 68′ Troonbeeckx (1-2), 71′ Zimmerman (2-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Schingtienne, Taildeman (60′ Loiseaux), Acquah, Breugelmans, Van Bost, George (46′ Asante), Shkurti, Zimmerman, Vancamp (75′ Vanhaeren), Agyapong (46′ Hassouan).

Vanhemel: "Al bij al een ietwat mindere prestatie"

“Ik vond het geen topwedstrijd van ons”, is coach Eddy Vanhemel eerlijk. “Zeker de eerste helft niet. Te veel jongens bleven onder hun normale niveau om uiteindelijk goed te kunnen presteren. Dat was de voorbije weken anders. Ik heb daar geen verklaring voor. Slechte wil was er zeker niet. Dat zag je ook in de tweede helft. We brachten dan wel iets meer kwaliteit.”

“We kwamen op achterstand en dat had te maken met dat tikkeltje minder kwaliteit en scherpte. Net voor de rust kwamen we op 1-1. Ondanks het feit dat je geen goede prestatie op de mat brengt, ga je met een bespeelbaar resultaat de kleedkamer in.”

“De tweede helft was evenwichtiger. Het was van onze kant beter. Taildeman viel dan jammer genoeg uit en was het even zoeken voor ons om terug de balans te vinden. In die periode pakten we de 1-2. In het tweede gedeelte van de tweede helft zetten wij wel de wedstrijd naar ons hand met de gelijkmaker en nog twee goede mogelijkheden om alsnog te winnen. Ik vind het al bij al een ietwat mindere prestatie van ons als team.”

Laatste maand is ingezet

Er staan nog vier wedstrijden op het programma. “Het is al een lang seizoen geweest. We hebben ondertussen al 34 matchen gespeeld, vorig seizoen speelden we er 22 in heel de competitie. We hebben sinds half augustus wekelijks competitievoetbal gehad met één weekendbreak in de eindejaarsperiode. Dat zie je terug niet alleen bij ons, maar ook bij andere teams. Ik vind dat de scherpte in de wedstrijden wat weg is, zeker bij teams die nergens nog voor spelen.”

“Ondanks dat liggen er in de komende maand vier mooie wedstrijden in het verschiet. We treffen ploegen die in onze nabijheid staan in het klassement. We hebben heel veel progressie gemaakt, maar de komende wedstrijden moeten ons in de gelegenheid stellen om nog leermomenten te hebben. Er zijn altijd punten die voor verbetering vatbaar zijn en daar wil ik samen met de groep nog aan werken zodanig dat wij die stap ook kunnen zetten.”

“Competitievoetbal draait om winnen en verliezen. Dat is één van de dingen die toch nog iets scherper gesteld kan worden. We gaan zeker de eindfase van de competitie gebruiken om ook dat gegeven er proberen in te krijgen. We werken de competitie normaal af met de jongens waarmee we heel de competitie gespeeld hebben. De wisselwerking met de A-kern is in beide richtingen prima verlopen, wat zeker benadrukt mag worden. Dat zal de laatste weken van de competitie niet anders zijn”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement