U23

U23: 2-2-gelijkspel in URSL Visé

OH Leuven U23 pakte woensdagavond een punt mee uit URSL Visé (2-2). Onze jongens zitten zo na drie competitiewedstrijden aan 4 op 9.

“Ik vind dat we wel fier en trots mogen zijn op wat we gebracht hebben als team, maar ook als individu”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “We zagen het OHL DNA zowel aan de bal als zonder de bal terug in de wedstrijd. Qua prestatie was het dus echt wel oké. De rode draad doorheen het seizoen tot dusver is echter dat individuele foutjes ons beletten om dat goed voetbal ook om te kunnen zetten in een resultaat.”

“Als ik naar het resultaat kijk dan denk ik niet dat wij tevreden mogen zijn met dat punt. We moeten wel tevreden zijn met de prestatie. De volgende stap is dat dat goed voetbal moet resulteren in iets en dat iets is dan een resultaat.”

“Wij pakten opnieuw twee vermijdbare doelpunten. Uiteindelijk hebben we nog wel een punt, maar die foutjes moeten eruit. Op deze manier belonen we onszelf niet voor het goede spel. Dat is jammer en zuur. Foutjes horen bij het voetbal, maar die mogen niet repetitief of terugkerend zijn. Daarin moeten we ook kritischer zijn voor onszelf en dat in de komende wedstrijden zien te vermijden.”

“Snel de knop omdraaien”

De volgende wedstrijd volgt snel. Zondag krijgen onze jongens KAA Gent B, dat het seizoen met een zes op zes is gestart, over de vloer. “Zij hebben in de midweek niet gespeeld en gaan mogelijks wel wat frisser aan de aftrap verschijnen. Dat die wedstrijd voor ons snel volgt op de laatste is onderdeel van het profvoetbal.”

“Het wil ook zeggen dat we snel de knop kunnen omdraaien, de zaken die niet goed gingen kunnen vergeten en de flow die we hebben kunnen vasthouden. Het hoeft dus niet dadelijk een nadeel te zijn. We gaan opnieuw iedereen proberen fris en fit te krijgen en de wedstrijd aan te vatten en af te werken zoals we dat tijdens de drie voorbije wedstrijden gedaan hebben.”

“Wij kijken altijd naar de tegenstander. Niet zozeer om ons aan te passen, maar het zou arrogant zijn om geen aandacht te besteden aan de tegenstander en hen te onderschatten. Wij gaan altijd uit van ons eigen gameplan en gaan ook tegen Gent kijken wat er van ons DNA nodig is om competitief te zijn. Dat kan anders zijn dan bijvoorbeeld tegen Visé, maar wij gaan altijd uit van ons eigen idee rekening houdend met de tegenstander die we dienen te bekampen”, besluit Vanhemel.

Doelpunten: 8′ Errahmouni (1-0), 30′ Breugelmans (1-1), 50′ Kaluanga Bwanga (1-2, eigen doelpunt), 55′ Errahmouni (2-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa (85′ Shkurti), Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Parmentier, Lausberg, Cutillas-Carpe (57′ Deconinck), Idumbo, Agyapong.

Koop je abonnement