U23

U23: 2-2-gelijkspel aan den dreef tegen Olympic Club Charleroi

OH Leuven U23 speelde dankzij een late gelijkmaker zaterdagavond 2-2 gelijkspel tegen Olympic Club Charleroi. Een mooi resultaat tegen het nummer vier van het klassement.

Door de WK-break kreeg de U23 van OH Leuven de kans om de wedstrijd in het King Power at Den Dreef Stadion te spelen. Na een studieronde wisten we op voorsprong te klimmen. Zimmerman faalde niet vanaf de stip. We gingen echter niet met een voorsprong rusten. Joël Ito maakte gelijk vijf minuten voor het affluiten van de eerste periode.

Iets na het uur bracht Delbergue de bezoekers op voorsprong. We bleven in de wedstrijd en kregen in de absolute slotfase nog loon naar werken. Een vrije trap van invaller Gilis bleef hangen en Smet duwde de 2-2 binnen. Zo pakten onze jongens een knap punt.

Doelpunten: 16′ Zimmerman (1-0, strafschop), 39′ Joël Ito (1-1), 62′ Delbergue (1-2), 90′ Smet (2-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ramos, Breugelmans, Buska, Sagrado (65′ Gilis), George, Mindombe, Shkurti (90′ Tahara), Smet, Zimmerman, Idumbo.

Vanhemel: "Dubbel gevoel"

“Ik hou een beetje een dubbel gevoel over”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We speelden opnieuw tegen een ploeg uit de top 4, dus eigenlijk een beetje een gelijkaardig team dan vorig week (La Louvière) met toch wel wat ervaren spelers. Ons gameplan werkt, dat hebben we de voorbije wedstrijden al bewezen. We wisten nog niet te tonen dat ons gameplan werkt tegen topteams. We waren nog niet in staat geweest om een resultaat neer te zetten tegen de ploegen uit de bovenste regionen.”

“Als je dan het wedstrijdbegin bekijkt dan denk ik dat het quasi gelijkaardig is zoals vorig week. Na een periode van aftasten kwamen we 1-0 voor. Ik zeg niet dat we goed gevoetbald hebben of dat spel wervelend was, maar we hadden wel controle en gaven relatief weinig kansen weg tot aan de 1-0. Daarna begonnen zij wel wat kansen te krijgen en kwamen ze terug tot 1-1.”

“Tijdens de pauze benadrukten we dat het niet onaardig was. We mochten ook niet verwachten dat we de tegenstander zouden overklassen. We deden wel mee en als we dat in de tweede helft konden blijven brengen dan zat er wel degelijk iets in voor ons. In de tweede helft hadden wij de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar die momenten pakten we niet. Charleroi scoorde uit hun eerste kans na de rust. Wat mij dan enorm charmeert, is dat ons team is blijven vechten en vasthielden aan ons gameplan. Iedereen bleef vanuit het collectieve denken. We hadden nog wat halve kansen, waar we niet uit scoorden. In de blessuretijd konden we alsnog gelijkmaken.”

“Als je de prestaties van beide teams bekijkt dan mogen wij blij zijn met die gelijkmaker. Een nederlaag had zomaar gekund. Dat zou wel onverdiend geweest zijn. Wij kwamen terug tot 2-2 en ik denk dat er nog meer had ingezeten. Vandaar mijn dubbel gevoel. Ik ben heel blij dat de jongens alsnog beloond zijn voor het collectief blijven gaan om toch dat resultaat neer te zetten. We mogen fier zijn op wat de jongens gebracht hebben en op de teamspirit en drive.”

“Hoe het was om aan Den Dreef te spelen? Dank aan de club dat we daar mochten spelen. Dat gaf een extra dimensie aan de wedstrijd en werkte motiverend voor de jongens. Zij wilden graag tonen dat dit misschien op termijn wel hun plaats kan zijn om wedstrijden af te werken bij de eerste ploeg”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement