U23

U23: 2-1-zege in de derby tegen KVK Tienen

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag in de derby tegen KVK Tienen met 2-1 aan het langste eind getrokken. Zimmerman en Vancamp zorgden voor de doelpunten.

De eerste grote kans was voor ons. Een prima voorzet van Loiseaux kwam tot bij Vancamp, maar die kopte pal op bezoekende doelman Bouzian. Gilis trof in de herneming de dwarsligger.

Halverwege de eerste helft kreeg Tienen een strafschop na hands van Acquah. Ravet stopte de elfmeter van Yagan. Het doelpunt viel aan de overkant. Vancamp stuurde Zimmerman heerlijk het straatje in, die omspeelde Bouzian en legde de 1-0 binnen.

Tienen kwam voor de pauze nog langszij. Claes kopte een voorzet van Jochmans aan de eerste paal binnen.

Verdiende overwinning

Meteen na de pauze kregen we een grote kans om opnieuw op voorsprong te klimmen. Gilis duwde echter van dichtbij op Bouzian. Ook Vancamp had de 2-1 aan de voet, maar raakte niet voorbij Bouzian.

Tien minuten voor affluiten lukte het toch voor onze aanvaller. Gilis speelde Vancamp centraal vrij en die haalde net buiten de zestien heerlijk uit met de buitenkant van de rechtervoet. Tienen reageerde nog met een grote kans voor Singh, maar Ravet duwde het leer over en zo hielden we de drie punten thuis.

Doelpunten: 26′ Zimmerman (1-0), 37′ Claes (1-1), 83′ Vancamp (2-1).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Schingtienne, Acquah (90′ Mindombe), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Loiseaux, Zimmerman, Vancamp, Agyapong.

Vanhemel: "Tweede helft was volledig voor ons"

“De eerste helft verliep gelijk opgaand “, zegt coach Eddy Vanhemel. “Beide ploegen kregen kansen. Tienen miste een strafschop en wij lieten een grote kans onbenut. We kwamen dan toch op 1-0. Mooi afgewerkt, maar ook de manier waarop de goal tot stand kwam was goed. In de eindfase van de eerste helft gaven we het weg en zo kwam Tienen tot 1-1.”

“De tweede helft was volledig voor ons. Uit één van onze kansen maakte Vancamp uiteindelijk nog de verdiende 2-1. Als je de vergelijking maakt met de vorige derby dan moet je stellen dat we toen door hen werden opgepeuzeld en dat was zondag totaal niet het geval. We waren gewoon de betere ploeg en wonnen verdiend.”

“Elke zege doet deugd. We wisten dat we voor een moeilijke reeks wedstrijden stonden. Ik vind dat we daar redelijk goed mee omgegaan zijn, maar dat we onszelf tekort hebben gedaan, zeker op gebied van punten. De zege van zondag in het King Power at Den Dreef stadion met toch best wel wat supporters – waarvoor dank – is dan ook fijn.”

Leukste verplaatsing

Er wacht onze jongens dit weekend opnieuw een moeilijke klus. We trekken naar FC Luik. “De leukste verplaatsing die je kan hebben. Een goede ploeg waar veel supporters voor een hectische sfeer zullen zorgen. Er zal dus ambiance zijn.”

“We willen elke week competitief zijn en gaan ook daar kijken hoe we er een leuke wedstrijd van kunnen maken. We moeten genieten van het feit dat mensen de moeite doen om die wedstrijd bij te wonen. Daarvoor doe je het. Het is zaak om gewoon te tonen wat we in onze mars hebben. Ik ben er ook van overtuigd dat onze jongens dat gaan doen.”

“We hebben het al meegemaakt op Patro Eisden en La Louvière. Het gaat nu next level zijn. Ik ben er zeker van dat wij daar goed voor de dag zullen komen en dat we zullen genieten van de wedstrijd”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement