U23

U23: 2-1-overwinning tegen Mandel United

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag op de valreep de drie punten weten thuis te houden tegen Mandel United. Jo Gilis trapte in de slotminuut de verlossende 2-1 tegen de touwen.

We begonnen goed en hadden de controle over de wedstrijd. Op het halfuur openden onze jongens de score. Na een ingestudeerde hoekschop kon Vancamp van de rand van het zestienmetergebied uithalen en hij liet de bezoekende doelman geen kans. Toch gingen we niet met een voorsprong de rust in. Vlak voor het affluiten van de eerste helft maakte Laloux gelijk.

Na de pauze verliep de wedstrijd evenwichtiger en leek de partij af te stevenen op een gelijkspel. In minuut 90 probeerde Gilis het met een afstandsschot en met succes, want het leer ging mooi in de hoek. Onze jongens knopen zo na een 0 op 6 aan met een nieuwe driepunter.

Doelpunten: 30′ Vancamp (1-0), 45′ Laloux (1-1), 90′ Gilis (2-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah (63′ Agyapong), Breugelmans, Gilis, Sagrado, Van Bost, Mindombe, Shkurti, Smet, Zimmerman (87′ Tahara), Vancamp (90′ Vanhaeren).

Vanhemel: "Niet meest mooie manier, maar je wint wel"

“We speelden de eerste 35 minuten goed”, doet coach Eddy Vanhemel het verhaal van de wedstrijd. “De organisatie stond goed en het baltempo lag hoog. Defensief hadden we alles onder controle. We konden voetballen tot aan de waarheidszone en dan liep het mis door foute keuze of onnauwkeurigheid in de passing. Toch creëerden we wat kansjes, maar waren we niet efficiënt genoeg.”

“Na een ingestudeerd nummertje kwamen we wel op voorsprong. Vancamp trapte goed en echt mooi binnen. Mooie goal en fijn dat we de vertaling kunnen maken van hetgeen we trainen naar de wedstrijd. We wisten ook dat we tegen een ploeg speelden dat laatste in het klassement stond, maar 10 of 12 wedstrijden verloren had met slechts één doelpunt verschil. Het was dus niet zo dat we een ploeg tegenkwamen die overal weggespeeld wordt. Je weet dan dat ze weinig ruimte zullen geven en dat het een kwestie is van geduld te hebben. Dat hebben de jongens goed gedaan.”

“In de laatste tien minuten van de eerste helft leek het precies of we onze voet van het gaspedaal hielden. Zij begonnen wat in het spel te komen zonder kansen te creëren, maar er was wel wat dreiging. In de allerlaatste seconde van de eerste helft maakten zij gelijk met een vermijdbare goal. We gingen dan toch met de hoofdjes naar beneden de rust in.”

Beloning

“Je kan dan heel hard focussen op de goal die we in de 45ste minuut slikten of focussen op hetgeen we in de eerste 35 minuten goed deden. We hielden vast aan ons gameplan. In de tweede helft hadden we nog wat mogelijkheden alsook de controle van het spel. In de laatste minuut van de wedstrijd kwamen we op een 2-1-voorsprong. Een beloning voor het uitvoeren van wat we besproken hadden.”

“Je wint de wedstrijd niet op de meest mooie manier, maar je wint wel. In de twee voorgaande wedstrijden tegen Antwerp en Dessel brachten we wel redelijk mooi voetbal, maar dan werden we niet beloond. Afgelopen zondag was het wat omgekeerd. De discipline, drive naar voren en de wil om te winnen waren aanwezig en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een 2-1-overwinning. Elke zege doet deugd en het is een kwestie van op regelmatige basis punten te blijven pakken. Dat doen we eigenlijk al het hele seizoen lang en dat maakt dat we kunnen blijven het voetbal spelen dat we willen spelen. Er is geen druk en de jongens kunnen best ontspannen spelen. Er liggen nog wel leuke weken in het verschiet”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement