U23

U23: 2-1-nederlaag tegen Francs Borains

OH Leuven U23 heeft zaterdag net niet weten te stunten in en tegen Francs Borains. Onze vroege voorsprong werd door de nummer drie in het klassement nog uitgewist.

De wedstrijd begon uitstekend voor onze jongens. Gilis kon ons al na twee minuten op voorsprong brengen door een voorzet vanaf rechts mooi in één tijd in de verste hoek te trappen.

Francs Borains kwam daarna meer opzetten en hing halverwege de eerste helft de bordjes in evenwicht via Tainmont. Voor de rust nog tweemaal opschudding. Een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd en onze jongens claimden een strafschop, maar kregen deze niet.

Iets voorbij het uur maakte Diallo er 2-1 van. We hadden nog enkele mogelijkheden om gelijk te maken. De 2-2 bleef echter uit en zo keerden we na een meer dan degelijke prestatie met lege handen naar huis.

Doelpunten: 2′ Gilis (0-1), 24′ Tainmont (1-1), 66′ Diallo (2-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Taildeman (83′ Kam), Acquah, Breugelmans, Gilis (80′ Verhaeren), Van Bost, Mindombe, Shkurti (75′ George), Zimmerman, Vancamp, Agyapong (80′ Hassouan).

Vanhemel: "Tot de 90ste minuut zat er ander resultaat in"

“Francs Borains staat derde en is volop in de running met Patro Eisden en Luik om te promoveren”, opent Eddy Vanhemel. “Wij kunnen scherprechter zijn omdat we na Francs Borains nog tegen Olympic Charleroi (nummer 5) spelen. Dat was ook de insteek waarmee we naar Francs Borains trokken. Als ik dan het wedstrijdverloop en de prestatie bekijk dan moeten we zeggen dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Tot de 90ste minuut zat er een ander resultaat in dan het uiteindelijke 2-1-verlies.”

“In de eerste helft kwamen we heel snel op voorsprong en konden dat in het eerste gedeelte van de eerste helft vrij makkelijk consolideren, maar in het tweede gedeelte kwam Francs Borains wel beter opzetten met doelkansen tot gevolg. Uit één van die kansen scoorden ze. Daarna werd er nog een doelpunt van Francs Borains afgekeurd wegens buitenspel, maar werd ons ook een loepzuivere strafschop onthouden. Een gerechtvaardigde 1-1-ruststand.”

“In de tweede helft kwam Francs Borains na een vermijdbare goal op voorsprong. Jammer dat we toch nog altijd die foutjes blijven maken. In het laatste halfuur bleven we voor dreiging zorgen en waren we volgens mij de betere ploeg. We kregen uiteindelijk nog één grote kans en enkele kansjes, die we niet afmaakten. Zo stapten we met een 2-1-nederlaag de bus op.”

“Resultaat moet meer in ons voordeel vallen”

“Het zure is dat wij zowel tegen Patro Eisden als tegen Club Luik en Francs Borains een goede prestatie neerzetten, maar driemaal als verliezer van het veld stapten en driemaal was dat niet nodig. Dat is wel de stap die we nu gaan moeten zetten. De prestatie is uiteraard belangrijk, maar uiteindelijk moet dat leiden tot iets. Het resultaat moet meer in ons voordeel vallen. We liepen onterechte nederlagen op en dat is het minpuntje van de laatste weken. We doen onszelf daarin tekort en moeten nu wel gaan leren winnen.”

Zondag krijgen onze jongens Heist over de vloer. “Als je tegen de eerste drie van het klassement meedoet voor de drie punten dan moet dat ook tegen Heist mogelijk zijn. Ik gaf ook mee aan de spelers dat het knap is om te zien welke stappen zij zetten in de competitie. Tegenstanders, ook uit de bovenste regionen van het klassement, passen zich aan aan ons. Dat is hun verdienste na een knap traject doorheen de competitie. Ze zijn daar zeker in gegroeid. Alleen moet daar nu resultaat aan gekoppeld worden. Dat is de volgende stap waar wij de komende wedstrijden mee aan de slag gaan”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement