U23

U23: 2-1-nederlaag in Olympic Charleroi

OH Leuven U23 trok zaterdagavond met 2-1 aan het kortste eind op bezoek bij Olympic Charleroi. Na een halfuur stonden onze jongens 2-0 achter. In het slot maakte Mboko de aansluitingstreffer, maar verder kwamen we niet meer.

“We speelden een mindere eerste helft”, luidt de analyse van coach Sascha Kotysch. “Wat we ons voorgenomen hadden, kwam totaal niet uit. De eerste vijf minuten waren oké, maar daarna vonden we de ruimtes niet. We waren niet scherp genoeg en hadden precies schrik om vooruit te durven verdedigen.”

Na 11 minuten slikten we de 1-0. “We kwamen op achterstand na een doelpunt uit buitenspel en kregen voor de pauze ook een strafschopdoelpunt tegen. Het zat dus ook niet mee.”

“Aan de rust haalden we aan dat we niets meer te verliezen hadden. We probeerden er nog het beste van te maken en eigenlijk speelden we wel een goede tweede helft. Ik ben dus vrij positief over de reactie die we getoond hebben.”

“Aansluitingstreffer kwam iets te laat”

Onze jongens kregen enkele kleine kansjes. In minuut 86 wist Mboko dan toch te scoren. “Die aansluitingstreffer kwam iets te laat. We gingen er nog vol voor, maar het is niet meer gelukt om gelijk te maken. Voor ons is het nu zaak om de goede momenten tijdens de wedstrijd langer te kunnen maken. Het mag niet slechts één helft of één halfuur zijn. Een stap die we moeten zetten.”

Doelman Théo Radelet stond voor het eerst onder de lat. “Hij heeft dat goed gedaan. Ook Van De Ven stond aan de aftrap, dus eigenlijk twee jongens die eerstejaars U18  zijn. Op het einde is Opoku nog ingevallen. Drie jongens die nog maar net 16 zijn. Prima dat jongens zich kunnen ontwikkelen in deze omgeving en dat ze hun kansen grijpen.”

Ook aanwinst Manuel Osifo maakte zijn eerste minuten. “Hij had al even geen wedstrijd meer gespeeld. Hij deed het goed ondanks dat hij niet met ons getraind had en dus bijna niemand kende. Zijn integratie verliep vlot en hij stond op moeilijke momenten de jonge spelers goed bij. Je zag dat hij meer ervaring heeft. Voor hem is het belangrijk om minuten te maken.”

“Ik wil nog zo hoog mogelijk eindigen”

Kotysch heeft nog een belangrijk doel. “We moeten ook resultaten koppelen aan dat opleiden. Dit jaar is er geen zakker, maar dat wil niet zeggen dat we rustig laatste moeten worden. Ik wil nog zo hoog mogelijk eindigen en voel ook die ambitie in de groep.”

Om dat doel waar te maken, wacht dit weekend met Dessel Sport meteen een belangrijke opdracht. “Klopt, maar behalve La Louvière en Lokeren-Temse (nummer 1 en 2) kan in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Makkelijk wordt het komende zondag zeker niet. Zij wonnen net met 8-0 van Cappellen en hebben dus vertrouwen getankt. We zullen top moeten zijn.”

Doelpunten: 11′ Walbrecq (1-0), 30′ Paulet (2-0, strafschop), 86′ Mboko (2-1).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Sadzoute (66′ Deconinck), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Parmentier (86′ Opoku), Lausberg, Idumbo (75′ Eugene), Mboko, Van De Ven, Osifo.

Koop je abonnement