U23

U23: 2-0-nederlaag tegen Antwerp B

OH Leuven U23 ging zondagnamiddag met 2-0 de boot in op bezoek bij Antwerp B. Een heel vroeg en heel laat doelpunt deden onze jongens de das om.

De wedstrijd begon zeer slecht voor onze jongens. Al in de eerste minuut waren we op achtervolgen aangewezen. Vandeplas opende de score voor de thuisploeg.

Die 1-0-achterstand bleef een hele tijd op het scorebord. We gingen vol op zoek naar de gelijkmaker, maar in de slotminuut van de reguliere speeltijd besliste Horemans de wedstrijd door er 2-0 van te maken.

Doelpunten: 1′ Vandeplas (1-0), 89′ Horemans (2-0).

Opstelling OH Leuven U23: Gijsbers, Schingtienne, Toku, Acquah (62′ Agyapong), Breugelmans, Gilis, Sagrado, Van Bost, Shkurti, Zimmerman, Vancamp (79′ Vanhaeren).

Vanhemel: "Betere spel te weinig vertaald in kansen"

“Al na één minuut kwamen we op achterstand omdat we de felheid in het duel misten”, legt coach Eddy Vanhemel uit. “Ondanks dat we een hele week gehamerd hadden op het feit dat we gretig uit de kleedkamer moesten komen, deden we dat niet. Ik vind wel dat we na de 1-0 voetballend ons ding hebben proberen te doen op een moeilijk bespeelbaar veld. Dat laatste was voor beide teams zo en mag geen excuus zijn.”

“Je ziet ook achteraf in onze statistieken dat we echt wel geprobeerd hebben om te voetballen. We hadden 60 procent balbezit, maar dat balbezit hadden we vooral tussen de twee zestienmetergebieden. Wij hebben quasi niks meer weggegeven en hebben een aantal mogelijkheden gecreëerd. In de eerste helft misten we scherpte in de zestien om gelijk te maken. We zijn in de tweede helft op dat elan blijven doorgaan. Het betere van het spel was voor ons, maar dat heeft zich te weinig vertaald in kansen.”

Leiderschap

Het was voor de tweede op rij dat onze jongens het net niet wisten te vinden. “Dat ligt zeker niet aan slechte wil. Die wil is er wel, maar het moet dan ook even meezitten. Als je tegen een ploeg die met het mes op de keel speelt 1-0 achterkomt dan weet je dat dat die ploeg vleugels geeft en bij jezelf de adem afsnijdt.”

“Je begint met een achterstand en moet dan mensen op het veld hebben die de rust kunnen bewaren, de boel bij elkaar kunnen houden en ervoor kunnen zorgen dat iedereen vanuit zijn rol blijft spelen. Die zaken miste ik zondag een beetje in ons team. Dat is niet nieuw. Ik zag afgelopen weekend ook beloftenteams in hogere reeksen aan het werk en ook daar zag je dat. Het is dus niet erg, maar een gegeven. Het is belangrijk hoe we hiermee omgaan en welke stappen we hierin gaan zetten.”

“Antwerp trok niet op basis van betere kwaliteit, maar op enthousiasme de overwinning over de streep. Dat gaat natuurlijk net iets makkelijker als je vroeg op voorsprong komt en voelt dat een overwinning erin zit. Wij moeten ervoor zorgen dat we in ons ontwikkelingsproces de juiste dingen aanraken zodanig dat naast het voetbaltechnische en tactische ook de mentale aspecten meegenomen worden”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement