U23

U23: 2-0-nederlaag op Heist

OH Leuven U23 heeft zaterdagavond niet kunnen aanknopen met een overwinning. Op het veld van KSK Heist trokken onze jongens met 2-0 aan het kortste eind.

“Teleurstellend qua resultaat”, zo blikt coach Sascha Kotysch terug. “In de eerste helft begonnen we oké en hadden we meer balbezit. Heist stond iets lager in blok en speelden meer op de omschakeling. We kwamen niet echt in de problemen.”

Bijna konden we de score openen. “We kregen een grote kans op de 0-1. Een op een met de doelman lieten we het na om te scoren. Die succesbeleving van het maken van het openingsdoelpunt missen we de laatste weken.”

“Na balverlies kregen we dan het deksel op de neus. De 1-0 gaf ons een klein tikje zonder echt nog zwaar in de problemen te komen.”

“Goed uit de kleedkamer”

We begonnen met frisse moed aan de tweede helft. “We kwamen goed uit de kleedkamer en kregen een drietal kansjes waar we meer mee moesten doen. Momenteel voelen we ons niet zo comfortabel wanneer een tegenstander een laag blok neerzet en we oplossingen moeten zoeken.”

“We zetten nog alles op alles om gelijk te maken. In de omschakeling scoorden zij dan de 2-0. Het zit een beetje tegen de afgelopen weken. We zitten in een periode waarin we als team moeten overleven. We moeten blijven werken en trachten die succesbeleving naar ons toe te trekken.”

Zondag krijgen we leider La Louvière op bezoek. “De jongens trainen goed en werken hard. Het moet ook eens meezitten. Dit weekend wacht absoluut een moeilijke opdracht. Er is wel minder druk dan anders omdat het niet van moeten is tegen deze tegenstander. We zullen ons goed moeten voorbereiden en zien wat er mogelijk is, want ook in deze wedstrijd willen we competitief zijn.”

Doelpunten: 32′ Colman (1-0), 85′ Van Hout (2-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Sadzoute, Breugelmans, Gilis (75′ Hassouan), Van Bost, Shkurti, De Wolf, Lausberg, Idumbo, Agyapong (86′ Eugene), Mboko.

Koop je abonnement