fbpx
U23
U23

U23: 2-0-nederlaag in La Louvière

OH Leuven U23 zag zaterdagavond zijn geweldige reeks van 15 op 15 stoppen. La Louvière was met 2-0 te sterk.

De thuisploeg eiste meteen het balbezit op en onze jongens moesten achteruit. Halverwege de eerste helft maakten we achteraan een foutje en zo slikten we het openingsdoelpunt van Badibanga. Iets na het halfuur maakte Badibanga er 2-0 van.

Na de pauze kwamen we meer opzetten en herstelden we het evenwicht. Dat leverde kansen op, maar ook La Louvière kreeg nog enkele kleine mogelijkheden. Doelpunten vielen er na de rust echter niet meer en zo kreeg de geweldige reeks van 15 op 15 geen vervolg.

Doelpunten: 24’ Badibanga (1-0), 33’ Badibanga (2-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ramos, Gilis, Sylla, George, Mindombe, Shkurti, Asante, Smet, Zimmerman, Tann (46’ Idumbo).

Vanhemel: "Enorm genoten"

“Ik moet zeggen dat het een wedstrijd was waar ik enorm van genoten heb”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “Wij hebben met onze volledige eigen U23-kern gespeeld. Er zakte niemand vanuit de A-kern af. Het was voor ons dus ook een leuke test om te zien waar we staan als team, maar ook waar de jongens individueel staan. In de eerste helft was La Louvière beter en hadden ze meer de bal. Wij hadden wat moeite met de organisatie en deden te weinig wanneer we de bal hadden. Daardoor kwamen we moeilijk op gang. Uiteindelijk kreeg La Louvière wat kansen, maar daar scoorden ze niet uit. Zij scoorden tweemaal uit een individuele fout van ons.”

“Tijdens de rust hebben we gezegd dat we moesten proberen om de bal meer vast te houden en meer in ons eigen spel moesten proberen te komen. Defensief hebben we de organisatie wat op punt gezet. In de tweede helft hebben we meegevoetbald. La Louvière kreeg nog wat kansjes, maar was niet gevaarlijk. Wij hebben wat kunnen tegenprikken, maar ook te weinig om uiteindelijk aanspraak te maken op meer.”

“Wat me vooral plezier doet, zijn de stappen die de jongens zetten, het enthousiasme waarmee ze spelen en de snelheid waaraan ze zaken oppikken. Als je verliest van een tegenstander die u wegblaast, die kansen creëert en kansen afmaakt dan is dat zuur. Maar als je verliest van een tegenstander die tweede staat in het klassement, een enorme goede ploeg is met veel ervaring en kwaliteit en die scoren uit twee individuele foutjes van ons dan mag ik niet anders zeggen dan dat wij met de U23 wel een degelijke prestatie – in de tweede helft – hebben neergezet.”

“Die individuele fouten komen door nog een gebrek aan wedstrijdritme. Voor sommige jongens was het hun eerste wedstrijd bij de senioren. Dat speelt zeker een rol. Ik kan me voorstellen dat het iets doet met jou als je die context voor het eerst meemaakt. Als je de intensiteit van die wedstrijden niet gewoon bent dan word je op die momenten, in die duels, afgetroefd. Dat gebeurt niet meer na deze wedstrijd. Het is jammer dat dat dit weekend impact had op het team, maar uiteindelijk draait het om het leerproces. Wij zijn nog altijd een ontwikkelingsteam en dit is een schitterende omgeving om jongens te laten ontwikkelen. Zaterdag hebben wij jongens, die nog geen minuten gemaakt hadden, van deze omgeving laten proeven. Het sterkt me in mijn overtuiging dat de jongens met de juiste dingen bezig zijn en als groep en individu stappen aan het zetten zijn. Mooi”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement