fbpx
U23

U23: 2-0-nederlaag in derby tegen KVK Tienen

OH Leuven U23 verloor zondagnamiddag met 2-0 de derby tegen KVK Tienen. Onze jongens zagen zo een reeks van drie ongeslagen wedstrijden op rij beëindigd worden.

“Tienen had zich defensief wat ingesteld op ons”, doet coach Eddy Vanhemel het verhaal van de wedstrijd. “Dat is hun goed recht en er is niets mis mee. Ze hebben dat ook 90 minuten lang goed gedaan. Ze legden grinta op de mat om dat resultaat over de streep te trekken. Daar hadden wij het moeilijk mee.”

“De balcirculatie was te traag. Onze spelers met creativiteit in het aanvallend compartiment werden goed uit de wedstrijd gehouden. Je hebt dan wel veel balbezit, maar creëert al bij al weinig. We kregen geen doelpunt tegen na een uitgespeelde kans, maar maakten opnieuw een terugkerende fout, waardoor we toch op achterstand kwamen.”

“Dat soort wedstrijden dan winnen, is het moeilijkste wat er is. De stap die wij nog moeten zetten, is dat je dan heel geduldig en gedisciplineerd moet blijven spelen om de openingen te creëren en te vinden. Omdat de aanvallende spelers weinig aan de bal kwamen, kwamen ze in de bal spelen wat ons de weinige ruimte die er was ook nog eens ontnam. Dan wordt het moeilijk.”

“Geweldig leermoment”

“Het is niet zo dat Tienen ons overklast heeft. Zij hadden wel meer wil om te winnen en ze voerden hun gameplan gedisciplineerd uit. Dat maakte dat we een terechte nederlaag opliepen.”

“Ik weet niet of het onze minste wedstrijd was tot dusver, maar het was wel de moeilijkste. Een geweldig leermoment. Hoe ga je om met het feit dat de tegenstander jou de bal laat? Er is weinig ruimte, hoe ga je voor jezelf dan toch ruimte creëren? Dat was het grote leermoment tegen Tienen.”

“De spelers waren na afloop natuurlijk stil, ontgoocheld en misschien ook wel wat gefrustreerd, want je wilt de derby niet verliezen. We moeten de draad terug oppikken. Ik vond het een heel leerrijke wedstrijd. Iets waar we op terug kunnen vallen en waar we de komende periode mee aan de slag gaan.”

“Alles hangt heel kort bij elkaar”

Zondag krijgen onze jongens Sint-Eloois-Winkel Sport op bezoek. De komende tegenstander staat na vijf wedstrijden op de laatste plaats met twee punten. “Wij hebben ook maar vijf punten, maar als je naar de context kijkt dan hadden we een paar puntjes meer mogen hebben. Ik heb er op dit moment onvoldoende zicht op of dat voor hen ook speelt.”

“Na vijf matchen hangt alles heel kort bij elkaar. Dat is ook het fijne van deze reeks. Alleen La Louvière steekt er met kop en schouders bovenuit. Al de andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”

“Het kan dat we zondag veel de bal zullen hebben, maar dan is het zaak: wat doen we ermee? Hoe gaan we dingen proberen te realiseren om uiteindelijk dat resultaat te pakken? Wij moeten oplossingen blijven zoeken in het spel en goed voetbal proberen te blijven spelen. Afgelopen zondag was dat minder.”

“We hebben technisch vaardige spelers met voetballende kwaliteiten en dat moeten we ook kunnen etaleren in wedstrijden waarin we veel de bal hebben. Het is geweldig om deze uitdaging aan te gaan met deze gemotiveerde groep. Ik ben er ook van overtuigd dat wij over voldoende kwaliteiten beschikken om uiteindelijk ook die stap te kunnen zetten”, besluit Vanhemel.

Doelpunten: 23′ Ngongo Batulenga (1-0), 54′ Meeus (2-0).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Ngawa, Van De Ven (56′ Hassouan), Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti (78′ De Wolf), Sturbaut, Idumbo, Agyapong (65′ Kam).

Koop je abonnement