fbpx
U23

U23: 1-4-nederlaag tegen RFC Liège

OH Leuven U23 is er zondagnamiddag niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in eigen huis tegen RFC Liège. Ondanks een 1-0-voorsprong aan de rust gingen onze jongens uiteindelijk met 1-4 de boot in.

De bezoekers kwamen al snel opzetten via Perbet en Reuten. Enkele minuten later liet Mputu twee pogingen – één tegen de paal en een gestopt door Ravet – noteren. Iets na het halfuur had Ravet een goede redding in huis op een kopbal van Perbet. Enkele minuten voor de rust klommen we toch op voorsprong. Buksa probeerde het vanuit de middencirkel en gaf zo heerlijk bezoekende doelman Debaty het nakijken.

Meteen na de pauze moesten we de gelijkmaker van Bruggeman slikken en vijf minuten later al maakte Nyssen er 1-2 van. We zagen af en konden niet verhinderen dat Bruggeman in het laatste deel van de tweede helft er nog 1-3 en 1-4 van maakte.

Doelpunten: 38’ Buksa (1-0), 47’ Bruggeman (1-1), 52’ Nyssen (1-2), 68’ Bruggeman (1-3), 81’ Bruggeman (1-4).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Kiyine, Ramos, Schingtienne, Taildeman (75’ Idumbo Muzambo), Breugelmans, Buksa, Sagrado, Shkurti, Asante en Smet.

Vanhemel: "We ondergingen de wet van de sterkste"

“We ondergingen de wet van de sterkste tegen een goed RFC Liège, maar dat wisten we op voorhand”, luidt de analyse van coach Eddy Vanhemel. “Een ploeg waar eigenlijk constant dreiging vanuit gaat, maar die dreiging zetten ze niet altijd om in doelgevaar. Wij speelden in de eerste helft vanuit een goede organisatie en kwamen 1-0 voor na een mooi afstandsschot van Buksa. Hij stiftte de bal vanop 40 meter over de keeper. We gingen met een 1-0-voorsprong rusten.”

“In de tweede helft maakten zij snel gelijk en kwamen ze op voorsprong. Ze controleerden dan de wedstrijd. Wij konden, wat ook in de eerste helft goed liep, tegenprikken na goede omschakelingen of mooie combinaties. Het stopte na de pauze rond de zestien en we hebben eigenlijk er geen doelgevaar meer uit kunnen putten. Vanuit de controle hebben zij gewoon de voorsprong verder uitgediept naar 1-3 en 1-4.”

“Wij hebben weerwerk geboden, maar om succesvol te zijn qua resultaat missen wij op dit moment maturiteit, ervaring en leiderschap. Dat zijn zeker dingen waar wij de komende periode aan de slag mee moeten gaan. Als we vandaag de voorsprong over de streep hadden kunnen trekken dan was dat misschien een stunt geweest, maar we moeten bij momenten ook eens kunnen stunten. Ook de wedstrijden tegen ploegen zoals RFC Liège moeten gespeeld worden. Vooraf ben je misschien niet de favoriet, maar je bent nooit kansloos en je maakt dus aanspraak op een resultaat. We slagen er nog niet in om dat naar ons toe te trekken.”

“Die maturiteit en ervaring vragen tijd, maar dat gaat ook komen en je leert dat alleen maar door dit soort wedstrijden te spelen. Wij moeten opnieuw blij zijn dat we dit verhaal kunnen aanbieden aan onze spelers en dat gaat de ontwikkeling op dat gebied alleen maar versnellen. De jongens hebben hun best gedaan en we hoeven ook niemand met de vinger te wijzen, maar als we dit willen omzetten in succes dan is er meer nodig dan datgene waar we vandaag toe in staat zijn. Dat komt wel”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement