fbpx
U23

U23: 1-3 op het veld van Olympic Charleroi

OH Leuven U23 trok zaterdagavond voor zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen naar Olympic Charleroi. De wedstrijd werd na 75 minuten afgefloten bij een 1-3-tussenstand in het voordeel van onze jongens.

“Vallen, opstaan en proberen overeind te blijven”, klonk het bij coach Eddy Vanhemel na de 0 op 6 tegen Knokke en Visé. Een boodschap die duidelijk was overgekomen. Op bezoek bij nummer zes klommen we net voorbij halfweg de eerste helft op voorsprong. Vancamp zette een strafschop zeer goed om.

Vlak voor de rust maakten we er 0-2 van. Deze keer zette Idumbo zich achter de elfmeter en ook hij faalde niet. Vijf minuten ver in de tweede helft legde diezelfde Idumbo de wedstrijd in een definitieve plooi door er 0-3 van te maken.

Bij de thuisploeg liep Ito nog tegen een tweede gele kaart aan. In minuut 70 lukte Delbergue de aansluitingstreffer, maar vijf minuten later werd de wedstrijd stilgelegd omdat er problemen waren met de verlichting. Die problemen raakte niet meer opgelost en zo werd de wedstrijd niet meer hervat.

Doelpunten: 26′ Vancamp (0-1, strafschop), 45′ Idumbo (0-2, strafschop), 50′ Idumbo (0-3), 70′ Delbergue (1-3).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah, Breugelmans, Van Bost, Sylla, George, Shkurti, Loiseaux, Vancamp, Idumbo en Agyapong.

Vanhemel: "We hebben een goede reactie getoond"

“Wij trokken naar Olympic Charleroi na twee nederlagen op een rij”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Ik had daar in de week een interessante babbel over met de groep. We konden die 35 goede zomaar in één keer laten verdampen door de laatste vier weken, ik ga niet zeggen slecht te voetballen en slechte resultaten neer te zetten, maar na twee nederlagen vonden we als groep dat het tijd was voor een reactie.”

“Olympic Charleroi was vijfde in het klassement op dat moment. Een interessante tegenstander om die reactie tegen te tonen. Ik vind dat wij dat goed gedaan hebben. Wij hebben niet het mooiste en beste voetbal gespeeld, maar toonden wel als team dat wij een meerwaarde kunnen zijn in deze reeks en ook tot leuke prestaties in staat zijn.”

Tikkeltje extra

“We liepen uit tot 0-3 en brachten dan onszelf een beetje in de problemen door domme foutjes achterin. Zij kwamen dan terug tot 1-3 en missen daarna een strafschop. Jochmans stopt de elfmeter goed. Dat hoort voor mij ook bij die reactie. Net dat tikkeltje extra waardoor die strafschop niet binnengaat. Jammer genoeg valt er dan één lichtpaal uit. Er stond nog een kwartier op de klok. Het is afwachten wat het bondsparket uitspreekt over deze zaak.”

“Ik ben blij. We hebben als groep een reactie getoond en een degelijke prestatie neergezet. Ook de manier hoe het in de week tot stand gekomen is. Je kan een reactie vragen als trainer, maar de groep vond het zelf ook nodig. Dat is alleen maar positief. Ik kader dat in de ontwikkeling die deze groep gemaakt heeft en de fierheid waarover ze beschikt.”

Seizoen bijna gedaan

“We spelen woensdag de halve finale van de Beker van België met de U21. Zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen St.Eloois-Winkel op het programma. Ik heb er een goed gevoel bij en we gaan proberen de prestatie van afgelopen zaterdag te evenaren. Naast een goede prestatie gaan we proberen een goed resultaat neer te zetten.”

“De groep wil nog. Dat is alleen maar positief. We zitten met spelers die blijven, spelers die vertrekken en jonge jongens die vanuit de U18 erbij komen. Ik merk bij de vertrekkers dat ze een positief afscheid willen nemen van onze club. De jongens die blijven, zijn al richting volgend seizoen aan het werken. De jongens die erbij komen zijn gretig en willen zich tonen. Ik ben eigenlijk wel tevreden over wat er tot nu toe op de trainingsvelden gebracht wordt”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement