U23

U23: 1-2-overwinning tegen KVK Ninove

OH Leuven U23 wist zaterdagavond zijn eerste driepunter na Nieuwjaar te pakken. Op bezoek bij KVK Ninove trokken onze jongens met 1-2 aan het langste eind.

De wedstrijd begon uitstekend voor OH Leuven U23. Buksa strafte een foutje achteraan bij KVK Ninove al in de openingsminuut goed af. Iets voor het halfuur krulde Zimmerman de 0-2 zeer mooi in de winkelhaak. Aan de overkant trof de thuisploeg tweemaal kort na elkaar de paal via Romero en Geenens, maar ook wij kregen nog kansen op een derde treffer.

De dubbele voorsprong aan de rust was dus zeker terecht. Vijf minuten ver in de tweede helft lag ook voor ons de paal in de weg. Rond het uur wist KVK Ninove de aansluitingstreffer te maken, waardoor het nog opletten geblazen was in het laatste deel van de tweede helft. We hielden echter goed stand en namen verdiend de drie punten mee naar huis.

Doelpunten: 1′ Buksa (0-1), 28′ Zimmerman (0-2), 58′ Straetman (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah (80′ Tann), Breugelmans, Gilis (74′ Asante), Buska (88′ Vanhaeren), Van Bost, Shkurti, Loiseaux, Smet, Zimmerman, Vancamp (80′ Agyapong).

Vanhemel: "Eerste helft was echt goed"

“We kwamen snel op voorsprong en ik vond dat we de eerste helft ook echt goed speelden”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Vlotte balcirculatie, veel lef, veel durf en een goede organisatie. Er zat ook enthousiasme en energie in het team. We maakten er ook redelijk snel 0-2 van en hadden de wedstrijd eigenlijk volledig onder controle.”

“In de tweede helft gingen we verder op dat elan. Rond minuut 60 maakten we een individueel foutje, waardoor zij terugkwamen tot 1-2. Zij speelden dan natuurlijk alles of niks en was het overleven voor ons. Ik vind dat we de procentjes die we de voorbije weken tekort kwamen om aanspraak te maken op een resultaat nu wel hadden.”

“We zijn blijven knokken. Iedereen heeft zich leeg gespeeld voor het team. We zijn daar ook voor beloond. 70 minuten goed en 20 minuten moeten knokken en overleven, maar dat ook gedaan en al bij al dus een verdiende overwinning.”

Deugddoende zege

“Deze zege deed zeker deugd. Ik vind dat we de voorbije weken ook niet hadden moeten verliezen. De ontlading afgelopen weekend na de wedstrijd in de kleedkamer was groot. Met Tristan Loiseaux hebben we weer iemand laten debuteren en hij heeft een goede wedstrijd gespeeld. Zo zie je dat er elke week nieuwe kansen komen. Ze zijn daar zeer goed mee omgegaan. Kansen grijpen. Dat is ook een stap die ze zetten.

“Belangrijk om de lijn door te trekken? De prestatie doortrekken, moeten we sowieso doen. Het resultaat dat heb je niet altijd in de hand. We moeten vertrouwen halen uit deze zege. We gaan alleszins proberen te bevestigen en zoveel mogelijk punten proberen te behalen. Het belangrijkste is dat de kwaliteit van het voetbal goed blijft. Daar draait opleiden om. Als we goed voetbal blijven brengen dan zal dat resulteren in overwinningen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement