U23

U23: 1-2-overwinning op bezoek bij Mandel United

OH Leuven U23 zette zaterdagavond Mandel United met 1-2 opzij. Beide Leuvense doelpunten vielen voor de rust. Onze jongens klimmen door deze zege naar een mooie zesde plaats in het klassement.

Verschillende jongens uit de U23-kern trokken mee op winterstage met de eerste ploeg. Coach Eddy Vanhemel keek afgelopen weekend tegen Mandel United dan ook heel hard uit naar de prestaties van de jongens die tot dusver minder speelden.

Halverwege de eerste helft klommen we op voorsprong. Na een collectieve aanval kopte Tahara tegen de dwarsligger en in de rebound duwde Buksa het openingsdoelpunt binnen. Vijf minuten later stond de 0-2 al op het bord. Na een stilstaande fase werkte Castagne het leer in eigen doel. Ondanks nog enkele kansen scoorden we in de eerste helft niet meer.

Na de pauze gingen we door op ons elan. We kregen kansen, maar dat derde doelpunt bleef uit. Mandel United maakte er via Castagne iets na het uur 1-2 van en kwam zo terug in de wedstrijd. Onze jongens hielden echter goed stand en mochten verdiend de drie punten mee naar huis nemen.

Doelpunten: 22′ Buksa (0-1), 27′ Castagne (0-2, eigen doelpunt), 68′ Castagne (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ramos, Breugelmans, Buksa, George, Mindombe, Tahara (61′ Gilis), Shkurti, Asante (90′ Kalhil Sylla), Juste, Idumbo (85′ Vanhaeren).

Vanhemel: "We hebben bevestigd"

“We keken inderdaad heel hard uit naar deze wedstrijd”, begint coach Eddy Vanhemel aan zijn analyse. “We zijn een opleidingsclub en dit weekend hebben we dat ook met een echte praktijkcase getoond. Het was een uitgelezen mogelijkheid, doordat enkele jongens mee op stage waren met het eerste elftal, om speelminuten te geven aan jongens die tot zaterdag minder hadden gespeeld, maar op training wel altijd getoond hebben dat ze volwaardige U23-spelers zijn. Zij hebben bevestigd tijdens de wedstrijd. In de eerste helft hebben wij het gewoon goed gedaan: goed combinatiespel, goede organisatie, vlotte aanvallen en vlotte balcirculatie. Zo liepen we tot 0-2 uit.”

“In de tweede helft kregen we de mogelijkheden om uit te lopen tot 0-3, maar dat deden we niet. Je weet dan dat als je een doelpunt slikt dat het terug een wedstrijd is. Dat gebeurde ook. Hun doelpunt viel uit de lucht na onnodig balverlies van ons. Ik ga niet zeggen dat het de laatste twintig minuten bibberen was, maar het was wel terug een wedstrijd. Uiteindelijk hebben we als team geknokt om dat resultaat over de streep te trekken. Je kan dan alleen maar concluderen dat wij twee zaken bevestigd hebben. Enerzijds dat wij wel degelijk een opleidingsclub zijn en anderzijds dat wij als team op basis van winnaarsmentaliteit en goede teamdynamiek een resultaat neer kunnen zetten. Zeker weten knap gedaan van de jongens.”

“Hoe ik vooruitkijk? Volgend weekend spelen we tegen Antwerp. We hebben zoals altijd vier doelstellingen: jongens weer de context aanbieden om individueel door te ontwikkelen, kijken in welke mate we in staat zijn om wat we trainen ook door te vertalen naar de wedstrijd, een goed competitief elftal tussen de lijnen brengen en ook tegen Antwerp willen we de zegereeks voortzetten. Zij zijn ook een U23-ploeg en het zal een wedstrijd worden tussen twee teams die dezelfde doelen nastreven. We zullen wel zien wie uiteindelijk op welke doelstelling aan het langste eind trekt”, besluit Vanhemel.

 

Koop je abonnement