fbpx
U23

U23: 1-2-overwinning bij Dessel Sport

OH Leuven U23 knoopte zaterdagavond op bezoek bij Dessel Sport aan met een deugddoende 1-2-zege. Idumbo trapte onze jongens op voorsprong. De thuisploeg wiste dat doelpunt nog uit, maar invaller Van De Ven schonk ons enkele minuten voor affluiten alsnog de drie punten.

“Het deed inderdaad deugd”, stelt coach Sascha Kotysch. “De laatste weken kregen we niet altijd wat we verdienden. Zo hadden we de voorbije twee wedstrijden zeker niet moeten verliezen. Zaterdag speelden we een degelijke eerste helft. De organisatie stond goed.”

Op het kwartier maakte Idumbo er 0-1 van. “Een verdiende voorsprong, maar daarna brachten we onszelf een beetje in de problemen. Op stilstaande fase kregen we de gelijkmaker binnen.”

Na de pauze hield Ravet ons in de wedstrijd door het stoppen van een strafschop. “De tweede helft was niet meer zo mooi en het was bij momenten echt overleven. We hebben dat als team ook gedaan. Op het einde viel het een klein beetje mee en konden we alsnog tegenprikken.”

“De jongens hebben hard gewerkt en de situatie in de club mag je bij jonge spelers ook niet onderschatten. Het is dan ook zeer fijn dat we de drie punten naar huis konden nemen.”

“Zeer fijn dat jonge spelers hun kansen grijpen”

De wisselspelers waar Kotysch zaterdag op kon rekenen waren voornamelijk spelers geboren in 2006 en 2007. “We kampen met wat blessures, waardoor we al even enkele jongens van de U18 op de bank hebben. De U23 is er ook voor om hen die stap te laten zetten.”

“De 16-jarige Van De Ven viel zaterdag als eerste in en maakte het winnende doelpunt. Op het einde mocht Souanga ook nog zijn eerste minuten maken op dit niveau. Zeer fijn dat we die jonge speler dit platform kunnen bieden en dat ze ook hun kansen grijpen.”

Virton

Zondag krijgen we Virton op bezoek. “Ze komen uit 1B en beschikken over andere budgetten dan wij. Wij gaan altijd voor het maximale, maar het gaat zeker geen gemakkelijke opdracht zijn. We moeten ook op zoek naar oplossingen door onder meer de blessurelast.”

“Verder is het nog wat onduidelijk of ik vast word doorgeschoven naar de U23. Er is nog geen beslissing over genomen. Vanhemel zit momenteel nog bij de A-kern. Ik combineer U18 met U23 met de ondersteuning van Van Winckel.”

Doelpunten: 14′ Idumbo (0-1), 45′ El Ansri (1-1), 86′ Van De Ven (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Sturbaut, De Wolf (81′ Souanga), Hassouan, Idumbo, Agyapong, Radi (60′ Van De Ven).

Koop je abonnement