U23

U23: 1-2-nederlaag tegen Rupel Boom

Voor de tweede week op rij trok OH Leuven U23 met 1-2 aan het kortste eind. Afgelopen zondag leek het in de slotfase een punt uit de brand te slepen, maar Rupel Boom wist alsnog het laken zich toe te trekken.

Iets na het openingskwartier konden we voor de eerste dreiging zorgen. Zimmerman snelde zijn linkerflank af en haalde uit, maar bezoekende doelman Laverge lag in de weg. Ook de tweede kans was voor ons. Breugelmans kon koppen na een hoekschop, maar niet in het kader. Boom zette daar wel balbezit tegenover, maar geen echt volledig uitgespeelde kansen.

Ook het begin van de tweede helft verliep evenwichtig. Op het uur kwam Rupel Boom dan toch op voorsprong. Ravet moest in actie komen op een poging van Sekyre. In de herneming werd het leer van de doellijn gewerkt, maar nog was het niet gedaan en Bourdoxhe trapte uiteindelijk het openingsdoelpunt binnen.

Onze jongens wisten de rug te rechten en kwamen in minuut 83 langszij. Agyapong tikte een voorzet vanaf links van Zimmerman enig mooi aan de eerste paal in doel. Toch konden we geen punt thuishouden. In de slotfase maakte Buyl er namelijk nog 1-2 van en zo gingen we voor de tweede week op rij met 1-2 de boot in.

Doelpunten: 60′ Bourdouxhe (0-1), 83′ Agyapong (1-1), 88′ Buyl (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Acquah, Breugelmans, Gilis (69′ Agyapong), Buksa, Van Bost, George (18′ Vancamp), Mindombe, Shkurti, Smet, Zimmerman.

Vanhemel: "Vooral rustig blijven"

“Het was een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “Rupel Boom was misschien iets beter qua felheid en agressiviteit en wij iets beter qua voetballend vermogen, maar zonder daarin uit te blinken. In de tweede helft kwamen we achter na een vermijdbaar doelpunt. We kwamen dan vijf minuten voor affluiten op gelijke hoogte en dan gebeurde er iets waar je niet op hoopt: alsnog een goal slikken in de eindfase van de wedstrijd. Ook weer een vermijdbare goal.”

“Ik zei het vorige week al, maar we lopen momenteel nog aan tegen het gebrek aan maturiteit. Daar hebben we wat tijd voor nodig. Jongens als Schingtienne en Sagrado waren er niet bij. Maar ik heb het ook tegen de jongens gezegd dat wij niemand missen en dat we geen typeploeg hebben. Wij willen een omgeving zijn waarin zoveel mogelijk jongens kansen krijgen om zich op dit niveau te etaleren. Dat is ook wat vandaag gebeurt. Wij geven kansen aan andere jongens en zij doen dat oké, maar we missen wat maturiteit. Ze spelen hun eigen wedstrijd, maar zijn nog niet in staat om elkaar beter te maken.”

“Wij maken ook niet meer fouten dan voordien. Het enige is dat die foutjes vroeger werden opgeraapt door de meer mature spelers en dat ontbreekt op dit moment een beetje. Dat is niet erg. We moeten vooral rustig blijven, vertrouwen blijven hebben in wat we aan het doen zijn en wat we al gedaan hebben en dan komt dat wel goed. Het is ook niet zo dat we nu twee weken overspeeld, overklast of weggeblazen werden. Maar uiteindelijk, en dat is ook één van onze doelstellingen, moet je trachten er een resultaat aan te koppelen. Dat is de volgende stap die we nu moeten zetten, maar nogmaals we moeten niet ongerust worden en gewoon hard blijven verder werken”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement