U23

U23: 1-2-nederlaag tegen R. Knokke FC

OH Leuven U23 heeft het nieuwe jaar afgetrapt met een 1-2-nederlaag tegen R. Knokke FC. Jorn Vancamp maakte het Leuvense doelpunt.

Het waren de bezoekers die vlak voor de rust op voorsprong klommen. Na een hoekschop werkte Mfumu het openingsdoelpunt voorbij Ravet.

Na de pauze eisten onze jongens meer de bal op. Een kwartier voor affluiten slikten we echter de 0-2 van Din Sula, die we nog goed kennen van zijn periode tussen 2011 en 2018 bij onze club.

Invaller Vancamp knalde enkele minuten later na een vrije trap de aansluitingstreffer tegen de touwen. Een spannende slotfase, waarin we op zoek gingen naar de gelijkmaker, volgde, maar de 2-2 bleef uit.

Doelpunten: 41′ Mfumu (0-1), 74′ Sula (0-2), 80′ Vancamp (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Ravet, Breugelmans, Buksa (69′ Vancamp), Sagrado, Van Bost, George (75′ Tahara), Mindombe, Shkurti, Smet, Zimmerman, Idumbo (60′ Acquah).

Vanhemel: "Terechte, wel onnodige en vermijdbare nederlaag"

“In de eerste helft moesten we de wedstrijd ondergaan”, stelt coach Eddy Vanhemel. “De tegenstander had zeker het betere van het spel. Wij gaven wel quasi geen kansen weg, wat het positieve was, maar kwamen juist voor de rust op achterstand na een stilstaande fase. Dat zijn vermijdbare doelpunten. Voor de wedstrijd hadden we er nog op gehamerd. Zuur als je daar dan alsnog een doelpunt op pakt.”

“Onder de rust stuurden we een aantal puntjes bij. We kwamen veel beter uit de kleedkamer en gingen beter voetballen, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. We voetbalden tot aan de zestien en dan ontbrak de eindpas of waren we te overhaast of maakten we de foute keuze. Na een uitgespeelde kans kwamen we 0-2 achter. Ook daar vond ik dat er enkele foutjes aan voorafgingen. Opnieuw een vermijdbaar doelpunt. Dat is de maturiteit of metier die er nog niet altijd is. Ervaren ploegen die gaan daar slimmer mee om en slikken dat soort doelpunten niet.”

“Oplossingen vinden”

“Ondanks de 0-2-achterstand zijn we gewoon blijven doorgaan op ons elan. We kwamen dan terug tot 1-2 en was het terug een wedstrijd. In de eindfase van de wedstrijd zorgden we nog voor wat dreiging. We hadden links en rechts nog een mogelijkheid om gelijk te maken, maar die is er uiteindelijk niet gekomen. Op basis van het spel en het wedstrijdverloop was het een terechte nederlaag, wel een onnodige en vermijdbare nederlaag.”

“Elke nederlaag die je kan vermijden, maar die toch plaatsvindt, is zuur. Dat is waar we de komende weken toch oplossingen voor moeten vinden. We moeten met dit soort wedstrijdsituaties beter om kunnen gaan. Het jeugdvoetbal moeten we stilaan achter ons gaan laten. Dat zit vooral in intensiteit en felheid, zeker als het gaat om duels. De snelheid van keuzes maken moet hoger, want de tegenstander laat ons niet meer gerust. Het is niet meer voetballen en laten voetballen. De tegenstander jaagt ons op en zet ons onder druk. Daar moeten we goed mee omgaan. Dat komt wel. We moeten niet ongerust worden. Ik ben er zeker van dat we de nodige kwaliteit in huis hebben om ook dat aan ons spel toe te voegen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement