fbpx
U23

U23: 1-2-nederlaag tegen leider Patro Eisden

OH Leuven U23 liet zondagnamiddag in het King Power at Den Dreef stadion op de valreep een punt uit zijn handen glippen. Leider Patro Eisden scoorde in minuut 90 de 1-2.

Patro Eisden liet de eerste doelpoging van de wedstrijd noteren. Een trap van Bamona ging naast de kooi van doelman Jackers. Even later duwde Jackers een kopbal van Mehanovic weg. De bezoekers raakten maar niet voorbij onze doelman, want Jackers stopte ook een elfmeter van Kis.

We reageerden met een poging van Acquah. Iets na het halfuur was Jackers dan toch geklopt. Renson kon na een verre ingooi van dichtbij de 0-1 hard binnentrappen. Bamona en Bounou kwamen voor de pauze nog dicht bij de 0-2, maar Jackers tikte over en naast. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Schingtienne, die met een afstandsschot het zijnet trof.

Halverwege de tweede helft wisten we de bordjes in evenwicht te hangen. Zimmerman liet na een lange bal zijn tegenstander achter en legde de gelijkmaker zeer mooi voorbij bezoekende doelman Belin.

Ook in de tweede helft kreeg Patro Eisden een strafschop. Deze keer zette Bounou zich achter de bal. Ook hij scoorde niet, maar trapte tegen de lat. In de absolute slotfase wisten de bezoekers alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Een voorzet belandde voor de voeten van Renson en die liet opnieuw van dichtbij Jackers kansloos.

Doelpunten: 31′ Renson (0-1), 66′ Zimmerman (1-1), 90′ Renson (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jackers, Schingtienne, Acquah, Breugelmans, Gilis, Sagrado, Van Bost, Shkurti, Asante, Zimmerman, Vancamp (88′ Vanhaeren).

Vanhemel: "Onze voet naast de leider gezet"

“Het was voor ons wat zoeken in de eerste helft”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Defensief hadden we wel controle vond ik. De organisatie stond goed. Aanvallend brachten we te weinig. We waren wat slordig in de passing, vonden de vrije man niet goed genoeg en isoleerde onszelf door niet uit te halen.”

“Patro kreeg dan een penalty die gestopt werd, waardoor we in de wedstrijd bleven. De 0-1 viel dan alsnog, maar daar ging wel een fout aan vooraf. Dat zijn dingen waarin de scheidsrechter altijd het laatste woord heeft. Jammer dat je op die manier op achterstand komt.”

“In de tweede helft stonden we hoger en ging de bal wel goed rond. We kwamen op dat moment ook verdiend op gelijke hoogte. Daarna bleef het op en neer gaan zonder dat beide ploegen tot noemenswaardige kansen kwamen. Zij trapten hun tweede penalty tegen de lat. In de 94ste minuut viel alsnog de 1-2. Het was jammer dat die bal net goed viel voor hen.”

Volgende stap

“Ik vond dat we wel onze voet naast de leider gezet hebben. We hebben met lef gespeeld en toonden de juiste mentaliteit, wil en organisatie en bij momenten waren de voetballende kwaliteiten wel oké.”

“De volgende stap is dat je ook het resultaat over de streep weet te trekken. Ik denk wel dat dit een basis is waarop je kan voortbouwen. Er is natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering en progressie.”

“Dit weekend trekken we naar Hoogstraten. Dat wordt een totaal andere wedstrijd. Zij spelen met een beetje het mes op de keel en hebben de punten broodnodig. Er gaan op andere zones van het veld ruimtes liggen. We gaan deze week heel goed moeten voorbereiden hoe we daarmee moeten omgaan. Aan de andere kant gaan we defensief weer oké moeten zijn, want zij gaan komen en zullen alle aanvallende registers opentrekken. Het spel zal dus totaal anders zijn en dat maakt de momenten in de competitie net interessant”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement