U23

U23: 1-2-nederlaag tegen leider La Louvière

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag net niet kunnen stunten. Tegen leider La Louvière gingen we met 1-2 de boot in. Gilis wiste een vroege achterstand op het uur uit, maar in het slot kregen we alsnog een doelpunt binnen.

“We speelden tegen het beste team uit de reeks”, opent coach Sascha Kotysch. “We kenden een moeilijke start van de wedstrijd en waren een beetje onder de indruk van het atletisch vermogen en de combinaties die ze op de mat legden.”

Onze jongens zagen af bij momenten. “Het positieve was dat het maar 0-1 stond aan de rust. Dat had zeker meer kunnen zijn. Doelman Jochmans speelde een goede wedstrijd en hield ons recht. We hadden momenten waarin we konden tegenprikken, maar we waren niet zuiver genoeg.”

“Tijdens de pauze vroegen we de jongens om zo lang er een wedstrijd van te maken. We kwamen beter in ons spel en maakten er 1-1 van. Eén op één met de doelman kregen we de mogelijkheid op 2-1. Scoor je, dan maak je misschien kans om de wedstrijd te winnen.”

“Positieve zaken meenemen, werkpunten durven benoemen”

Het doelpunt viel echter aan de overkant. “Het had al veel eerder in hun voordeel beslecht kunnen zijn. Jammer dat we die momenten niet pakten, maar we moeten de positieve zaken meenemen. Daarnaast moeten we de zaken waaraan we moeten werken ook durven benoemen.”

“Er gaat normaal gezien niemand degraderen omdat St.Eloois-Winkel geen licentie heeft aangevraagd. Ons doel mag echter niet zijn om rustig het seizoen uit te spelen.”

“We willen graag nog zo hoog mogelijk eindigen en daarvoor moeten we blijven progressie maken. Deze groep verdient om punten te pakken de komende weken. We moeten onze momenten nemen.”

Doelpunten: 6′ Liongola (0-1), 58′ Gilis (1-1), 85′ Calant (1-2).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Sadzoute, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, De Wolf (30′ Deconinck), Lausberg, Hassouan (46′ Van De Ven), Idumbo, Mboko.

Koop je abonnement