fbpx
U23

U23: 1-1 tegen Dessel Sport

OH Leuven U23 speelde zondagnamiddag in eigen huis 1-1 tegen Dessel Sport. Onze jongens klommen halverwege de eerste helft op voorsprong na een doelpunt van Gilis, maar gaven die voorsprong in het slot van de wedstrijd nog uit handen.

“We speelden een goed eerste uur”, opent coach Sascha Kotysch zijn analyse. “Vooral in de eerste helft hadden we veel controle. We brachten goede voetbal met veel beweging. Zo kwamen we ook verdiend op een 1-0-voorsprong.”

“We kregen de kansen om er 2-0 en 3-0 van te maken. Hun doelman stopte die grote kansen redelijk goed en hield hen daar in de wedstrijd. Na zestig minuten konden we hetzelfde niet meer brengen. We vergaten, wat in de eerste helft wel lukte, om druk te blijven zetten en te voetballen.”

Defensief kregen we het moeilijker. “Zij kwamen met veel power en druk zonder dat dat echt honderd procent kansen opleverde. Na een strafschop maakten zij wel gelijk. Gezien het verloop van de tweede helft was het resultaat misschien wel terecht te noemen.”

“Positieve stap”

Kotysch kijkt tevreden terug. “Ik noem het een positieve stap in de goede richting. Hier moeten we op voortbouwen. Een puntje bij op de teller doet deugd. De volgende stap is dat we nog eens aanknopen met drie punten.”

“Afgelopen zondag begonnen we de wedstrijd met drie jongens die 16 jaar zijn en op het einde viel er nog eentje in. We zetten dus stappen en doen het niet verkeerd.”

Zondag wacht met Lokeren-Temse wel een moeilijke opdracht. “Het wordt een leuke uitdaging. Een fijne wedstrijd voor de jongens om te zien hoever ze staan. Enerzijds een moeilijke opdracht en anderzijds hebben ze misschien ook niets te verliezen. In de heenwedstrijd maakten we het hen best moeilijk”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 22′ Gilis (1-0), 81′ Kasmi (1-1, strafschop).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Opoku, Breugelmans, Gilis, Parmentier (46′ Agyapong), Sturbaut, Lausberg, Idumbo, Mboko (81′ Bulut), Van De Ven (64′ Eugene), Deconinck.

Koop je abonnement