fbpx
U23

U23: 1-1 in seizoensafsluiter tegen Virton

OH Leuven U23 heeft zaterdagavond zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het werd een puntendeling (1-1) op bezoek bij Virton.

“Het was een lang en leerrijk seizoen voor iedereen, mezelf inclusief”, opent coach Sascha Kotysch. “We zijn het seizoen goed geëindigd met die 4 op 6 en dat was ook de bedoeling. Zo trekken we met een goed gevoel de break in.”

“Afgelopen zaterdag speelden we 1-1 op het veld van Virton. Dat is zeker geen slecht resultaat. Het is nooit een makkelijke verplaatsing en zij hebben veel individuele kwaliteiten. In de eerste helft hadden we het een klein beetje moeilijk met hun agressiviteit.”

Iets na het halfuur kwamen we op achterstand. “We waren iets te slordig en slap aan het verdedigen. Al hadden we op dat moment al op voorsprong kunnen staan. We kwamen goed uit de kleedkamer en konden meteen gelijkmaken. Daarna kregen we met goed verzorgd voetbal nog verschillende kansen. Al bij al kunnen we leven met het gelijkspel.”

Davis Opoku

Zondag zat met Davis Opoku alweer een jeugdproduct op de bank bij de eerste ploeg. “Schitterend. Daarvoor doen we het. Davis heeft 10 à 11 wedstrijden bij de U23 gespeeld. Hij is dus nog niet zo heel lang bij ons en kan door schoolverplichtingen ook niet altijd aanwezig zijn op training.”

“Het is fantastisch om te zien dat er nog jongens aankomen die de stap naar de eerste ploeg kunnen zetten. Davis heeft goede dingen laten zien de laatste weken. Het is nu zaak aan hem om te bevestigen.”

“Werk aan de winkel”

Kotysch beseft dat er richting volgend seizoen nog werk op de plank ligt. “Er is inderdaad veel werk aan de winkel. Hoe zal de kern eruitzien enzovoort. We moeten kijken dat de doorstroming goed verloopt en dat we nog competitiever zijn in een reeks waar er volgend seizoen wel zakkers zijn.”

“Iedereen moet nu zijn batterijen opladen en het hoofd leegmaken om zo weer scherp aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te kunnen beginnen”, besluit Kotysch.

Doelpunten: 33′ Hadari (1-0), 48′ Heremans (1-1).

Opstelling OH Leuven U23: Radelet, Sadzoute, Breugelmans, Van Bost, Parmentier, Eugene (73′ Mboko), Kam, Lausberg, Hassouan, Heremans, Bulut (90′ Deconinck).

Koop je abonnement