fbpx
U23

U23: 1-0-overwinning tegen Charleroi B

OH Leuven U23 heeft zondag een deugddoende overwinning geboekt. In eigen huis wonnen onze jongens met 1-0 van Charleroi B. Chike Van De Ven maakte tien minuten na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Om eerlijk te zijn was het één van onze minste wedstrijden van de afgelopen weken”, zegt coach Sascha Kotysch. “In de situatie waarin we zitten en met door het feit dat er op het laatste moment nog spelers niet konden meedoen, was het voor deze jonge groep belangrijk om een resultaat neer te zetten en de nul te houden.”

“In de eerste helft hebben we totaal niet kunnen brengen wat we ons voorgenomen hadden. We moeten wel zeggen dat we zelf weinig weggaven. Charleroi had veel de bal, maar buiten één grote kans niet echt veel mogelijkheden.”

We wisten vroeg in de tweede helft de score te openen. “Na de rust hebben we ons een beetje herpakt. We maakten via Van De Ven een mooi doelpunt. Hij onderschepte de bal, ging alleen op doel af en werkte goed af.”

“Hopelijk maakt dit iets los in de groep”

“Na de 1-0 hadden we enkele kansen om de wedstrijd te beslissen en werd er nog een doelpunt afgekeurd. Ik ben wel heel tevreden met de drie punten en de clean sheet. Dit doet deugd. Het spel kon beter, maar in de afgelopen wedstrijden was dat wel aanwezig en verdienden we meer, maar pakten we geen resultaat. Zondag deden we dat wel.”

Kotysch hoopt dat de groep door de overwinning weer vertrokken is. “Inderdaad. Hopelijk maakt dit iets los in de groep. Na het laatste fluitsignaal was er duidelijk opluchting.”

“We gaan er de laatste vijf wedstrijden nog alles aan doen om er zoveel mogelijk te winnen. Zondag trekken we naar St.Eloois-Winkel. Ze hebben veel kwaliteit en ervaring. Met Perbet hebben ze iemand die weet hoe je een doelpunt moet maken.”

“Het gaat een leuke en interessante wedstrijd worden, waarin we voetballend beter voor de dag zullen moeten komen. De mentaliteit en ingesteldheid zullen hetzelfde moeten zijn. We gaan een volwassen ploeg nodig hebben.”

Doelpunten: 55′ Van De Ven (1-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Sadzoute, Van Bost, Parmentier, Sturbaut, Lausberg, Agyapong (80′ Idumbo), Mboko, Van De Ven (86′ Bulut), Deconinck, Heremans.

Koop je abonnement