U23

U23: 1-0-nederlaag tegen Dessel Sport

OH Leuven U23 ging zaterdagavond met het kleinste verschil de boot in op het veld van Dessel Sport. Een doelpunt van Alessandro Cerigioni (ex-OH Leuven) halverwege de eerste helft werd niet meer opgehaald.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Leuven. Een knal van Gilis spatte uiteen op de lat. We hadden het echter moeilijk om in ons spel te komen. Het was Dessel Sport dat in minuut 23 de score wist te openen. Cerigioni maakte er in de herneming 1-0 van.

Na de pauze zagen we een beter OH Leuven, maar echt een resem kansen leverde dat niet op. De gelijkmaker bleef uit en zo wisten we geen vervolg te breien aan onze knappe zes op zes.

Doelpunten: 23′ Cerigioni (1-0).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Acquah (86′ Asante), Gilis, Sagrado, Van Bost, Mindombe, Shkurti (89′ Agyapong), Loiseaux, Smet, Zimmerman (86′ Verhaeren) en Vancamp.

Vanhemel: "Onnodig puntenverlies"

“De eerste helft was wat moeilijk”, opent coach Eddy Vanhemel zijn analyse. “Ik vind niet dat we daarin echt goed gespeeld hebben, maar we waren ook niet meteen de mindere van Dessel. Het ging best gelijk op. Waar schortte het bij ons? We waren eigenlijk op geen enkel gebied honderd procent. De balcirculatie, passing en de defensieve kwaliteiten waren niet top.”

“We kwamen dan een beetje ongelukkig op achterstand, want de goal die zij maakten, was eigenlijk geen kans. In de tweede helft waren wij wel beter en kwamen we wel beter in ons spel. De kwaliteit was veel hoger dan de eerste helft. Veel meer energie in het team, veel meer drive naar voren en meer gedrevenheid. We hadden het defensief wat aangepast waardoor we hoger op het veld de bal gingen recupereren.”

“Je moet dan wat geluk hebben dat je uit die halve kansen, want grote kansen waren er ook niet bij, een goal weet te maken. Daar zijn we niet in geslaagd. Zo liepen we onnodig puntenverlies op. Jammer dat we die energie, gedrevenheid en drive niet vanaf de eerste minuut op de mat brachten. Als dat ontbreekt dan doen wij mee, maar ook niet meer dan dat.”

“Alles moet in orde zijn om uiteindelijk dat resultaat te boeken”

“Of dat de les is die we meenemen naar komend weekend? Ik ga dat nog eerder aan bod laten komen. Het begint namelijk al in de trainingsweek. Ik ga daar niet mee wachten tot zondag. Morgen tijdens de training ga ik daar vanaf de eerste minuut al op hameren. Dat gaat in de training al zichtbaar moeten zijn en gaat zeker doorvertaald worden naar de komende wedstrijd.”

“De jongens deden dat uiteraard niet bewust. Ze staan niet met slechte wil of zonder motivatie op het veld, maar het moet allemaal top zijn. Dat moeten zij wel meenemen. We hebben nog niet de kwaliteiten om de wedstrijden alleen op basis van kwaliteit te winnen. Alles moet in orde zijn om uiteindelijk dat resultaat te boeken.”

Ontdekkingstocht

“Heel dit seizoen is een ontdekkingstocht. We worden met heel veel nieuwe dingen geconfronteerd waarbij de jongens nog wat de maturiteit en ervaring missen. Maar ik moet zeggen dat die ontdekkingstocht tot op heden best aardig verloopt. Je loopt wel ergens eens een tikje op waar je van moet herstellen en afgelopen weekend is daar een voorbeeld van.”

“Zondag (tegen Antwerp B) zal het gegarandeerd weer anders lopen. Ik kijk niet naar de heenwedstrijd (1-1), want die wedstrijd is achter de rug. Zondag is een nieuwe wedstrijd, waarin ook de context anders zal zijn. Dat het een stugge tegenstander is? Dat zal best kunnen, maar dat hangt er ook vanaf in welke maten wij dat toelaten en in hoeverre wij ons eigen spel kunnen opdringen. Wij moeten niet terugkijken, maar kijken naar wat komt en daar het beste van maken”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement