U23

U23: 0-4-nederlaag tegen URSL Visé

OH Leuven U23 ging zondagnamiddag na een moeizame partij met 0-4 de boot in tegen URSL Visé. Er resten onze jongens nog twee wedstrijden dit seizoen.

We hadden het moeilijk om een vuist te maken. Tien minuten voor de pauze klom Visé na een doelpunt van Cavagnera op voorsprong. Snel na de rust verdubbelde Cascio de voorsprong van de bezoekers.

Het lukte ons niet om de aansluitingstreffer te maken. We moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Halverwege de tweede helft maakte Wilmots er 0-3 van en Legaer legde in de slotfase de 0-4-eindstand vast.

Doelpunten: 36′ Cavagnera (0-1), 52′ Cascio (0-2), 71′ Wilmots (0-3), 87′ Legaer (0-4).

Opstellingen OH Leuven U23: Ravet, Breugelmans, Gilis (79′ Hassouan), Van Bost, George (79′ Tahara), Mindombe, Shkurti, Loiseaux, Zimmerman (65′ Acquah), Vancamp (76′ Agyapong), Idumbo.

Vanhemel: "Zwaar en intens seizoen"

“We begonnen met goede intenties”, zegt coach Eddy Vanhemel. “In de eerste helft was de intentie om er iets van te maken aanwezig. Dat omzetten in de juiste uitvoering was er zondag niet. Die goede intenties waren er tot de 0-2. Dan zag je te weinig reactie en ervaren ploegen buiten dat dan maximaal uit, waardoor je met 0-4 verliest.”

“Het lijkt dat het op alle gebied een beetje op is. Fysiek en mentaal was het moeilijk, maar dat is niet onlogisch na een zwaar en intens seizoen. Het seizoen duurt voor ons net enkele weken te lang. We hebben 35 weken lang goed de mentaliteit aan de kwaliteit gekoppeld. Beide zaken zijn nodig om het te redden, want alleen met mentaliteit of kwaliteit red je het niet. De combinatie is op dit moment een beetje zoek en dat komt omdat het allemaal wat moeilijker en stroever verloopt.”

“Je mag niet vergeten dat we al mei zijn. We hebben al lang geen rustperiode meer gehad. Het is alleen jammer dat we het de laatste wedstrijden niet meer konden vasthouden. Dat hoort bij de opleiding, want het is ook een leerproces om hier mee om te gaan. Vallen, opstaan en proberen overeind te blijven. Het klopt dat de komende twee weken niet makkelijk zullen zijn. Het zijn haalbare tegenstanders, maar het zal toch anders moeten dan de voorbije twee weken”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement