U23

U23: 0-3-nederlaag tegen RAAL La Louvière

OH Leuven U23 heeft zondagnamiddag niet voor een stunt weten te zorgen. Nummer drie in het klassement RAAL La Louvière was met 0-3 te sterk.

Onze jongens kwamen al snel op achterstand. Na negen minuten kopte Liongola vrijstaand aan de tweede paal een voorzet vanaf links tegen de touwen. De bezoekers kregen voor de rust en snel na de pauze een grote kans op de 0-2, maar de lat en Jochmans lagen in de weg.

We reageerden via Vancamp. Bezoekende doelman Herman kende echter weinig moeite met zijn poging. Ook Zimmerman haalde zonder succes vanuit een schuine hoek hard uit.

Iets voor het uur was onze doelman toch voor een tweede keer geklopt. Pau werkte de 0-2 in twee keer binnen. Tien minuten later viel een voorzet pardoes voor de voeten van Lambo en die legde de 0-3-eindstand vast.

Doelpunten: 9′ Liongola (0-1), 57′ Pau (0-2), 68′ Lambo (0-3).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Sylla, Loiseaux, Juste, Zimmerman, Vancamp, Asante (75′ Tahara), Tann (61′ Agyapong).

Kotysch: "We waren een beetje onder de indruk"

Coach Eddy Vanhemel moest de partij door ziekte aan zich voorbij laten gaan. Assistent Sascha Kotysch nam de coaching voor zijn rekening. “We begonnen moeilijk aan de wedstrijd”, luidt zijn analyse. “En waren precies een beetje zenuwachtig.

“We wisten dat we een team tegenover ons kregen dat veel kwaliteiten – vooral offensief – heeft, maar dat er wel mogelijkheden lagen in de omschakeling en mits goede snelle balcirculatie ook in het spel. Ik denk dat we een beetje onder de indruk waren van hun offensieve kwaliteiten. Na een individuele fout kwamen we 0-1 achter. Tegen zo’n tegenstander wordt het dan moeilijk. Ze beschikken over veel ervaring met ex-profs en spelers die nog steeds prof zijn. Ze willen graag naar 1B.

“De 0-2 en 0-3 gaven we op een knullige manier weg door individuele fouten. We hebben niet onze beste wedstrijd. Er waren enkele afwezigen, maar dat mag geen excuus zijn. Voor de jongens die er wel waren, was het een ervaring en leermoment om de volgende stap te zetten.”

Goed leermoment

Zondag krijgen onze jongens met Patro Eisden de leider over de vloer. “Dat vorig weekend daarvoor wel een goede les was? Absoluut. Ik dacht dat sommige spelers op dat gebied al iets verder zouden staan omdat we toch al enkele wedstrijden gespeeld hebben waar er wat publiek aanwezig was en wel wat om te doen was.”

“Het zijn allemaal jonge gasten en sommigen hadden nog niet zoveel gespeeld, waardoor het ergens wel normaal is. Bij momenten zijn we overpowered geweest. Een mooi meegenomen leermoment. Dit is wat ze nodig hebben en waarom deze competitie van goudwaarde kan zijn om hen te laten proeven van de stappen die nodig zijn om uiteindelijk in de A-kern te komen.”

“Ik wil niet zeggen dat het dit weekend copy-paste zal zijn, want qua speelstijl zijn het twee verschillende teams, maar qua power en uitstraling lijken ze wel op elkaar. Veel ervaring op hoger niveau. Het zal dus een gelijkaardige wedstrijd worden. Alleen zal de spelinhoud anders zijn. We gaan nu hard werken om de lessen van afgelopen weekend op te pikken en hopelijk dit weekend niet zo onder de indruk te zijn”, besluit Kotysch.

Koop je abonnement