U23

U23: 0-1-nederlaag tegen Hoogstraten

OH Leuven U23 ging afgelopen zondag met het kleinste verschil de boot in tegen Hoogstraten. De 0-1 van de bezoekers viel iets na het halfuur.

“De eerste helft verliep gelijk opgaand”, doet coach Eddy Vanhemel het verhaal. “Ik vond onszelf niet zo goed spelen omdat we onrustig waren aan de bal. Ondanks dat hadden we in de eerste helft voldoende mogelijkheden om op voorsprong te kunnen staan.”

Dat gebeurde niet en het doelpunt viel in minuut 34 aan de overkant. “Zij hadden in de eerste helft zeker ook wat mogelijkheden en uit één daarvan scoorden zij wel. Hun rendement was beter dan het onze.”

Na de pauze was het spelbeeld totaal anders. “Zij kwamen niet meer over de middellijn. Wij lieten het na om te scoren ondanks overwicht, wel goed voetbal en een goede teamprestatie in de tweede helft. Je moet als je heel de wedstrijd bekijkt als winnaar uit de strijd komen, maar dat gebeurde niet.”

Te weinig efficiënt

Onze jongens lijken het dit seizoen moeilijk te hebben om tot scoren te komen. “Het is tweeledig. We creëren best wel wat mogelijkheden, maar zijn te weinig efficiënt. Daarnaast kunnen we ook moeilijk de nul houden. Op Cappellen (0-1) lukte dat wel en dan wonnen we ook.”

“Ik vind ons defensief wel beter worden, want we geven quasi geen kansen weg. We hebben veel gepakt door individuele fouten. Dat begint nu ook te minderen en we worden secuurder. Voorin moeten we efficiënter worden en een wedstrijd waarin je de betere ploeg bent, moeten we kunnen omzetten in een resultaat.”

“Elke week zijn het spannende wedstrijden”

Zaterdag trekken we naar Thes Sport Tessenderlo. “De eerste twee in het klassement (La Louvière en Lokeren-Temse) hebben een kloof geslagen, maar vanaf de derde plaats tot de achttiende staat alles op een zakdoek. Elke week zijn het spannende wedstrijden en dat gaat dit weekend niet anders zijn.”

“Thes beschikt over een ervaren ploeg. Wij zijn minder matuur en dat is de stap die we nog moeten zetten. Dat is ook de charme van onze U23, want die situatie ga je jaar na jaar hebben. We moeten daar mee leren omgaan, wat alleen maar goed is voor de ontwikkeling van de jonge spelers. Het is gewoon een versneld leerproces en ook dit jaar zien we dat ze dat oppikken.”

Vanhemel merkt wel één belangrijke zaak op. “Het aantal gekwetsten valt wat tegen dit seizoen. Dat heeft niet te maken met het feit dat wij te zwaar of te hard zouden trainen. Het zijn ongelukkige blessures. Een polsbreuk en een sleutelbeenbreuk na een val. Er zijn ook nog blessures van vorig seizoen waarvan we aan het herstellen zijn. Die afwezigheden zorgen voor een onevenwicht in het team, maar goed we moeten gewoon verder doen.”

Doelpunten: 34′ Mbaye (0-1).

Opstelling OH Leuven U23: Jochmans, Ngawa, Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Cutillas-Carpe (46′ Hassouan), Lausberg, Idumbo (84′ De Wolf), Agyapong.

 

Koop je abonnement