U23

Terugblik met beloftencoach Eddy Vanhemel: “Seizoen op twee snelheden”

De beloften van OH Leuven slaagden in hun opzet en eindigden in de top acht, waardoor ze volgend seizoen in eerste amateur voetballen. Wij blikten met coach Eddy Vanhemel terug op het afgelopen seizoen en kijken ook al even vooruit.

“We wisten bij aanvang van het seizoen dat we voor iets onbekend stonden en konden moeilijk inschatten hoe sterk de andere teams zouden zijn”, opent coach Eddy Vanhemel. “De vraag was hoe dat onze eigen jongens, maar ook onze tegenstanders daarmee zouden omgaan.”

“Ik denk dat we een seizoen gespeeld hebben op twee snelheden. Tijdens de eerste weken van de competitie hebben we ons echt moeten aanpassen. We hadden de kwaliteiten, maar onze jongens hadden toch wat moeite met het niveau, de intensiteit en de inzet van de wedstrijden. Daar waren zij niet helemaal bekend en vertrouwd mee. De jongens die toen van de A-kern afzakten, hadden het gevoel dat ze nog steeds beloftenwedstrijden speelden.”

“We hebben ons daar redelijk snel overgezet. Als je naar het spel dat we op de mat brachten, kijkt dan zijn we ook gegroeid. We zijn volwassener gaan spelen, vanuit een steeds betere organisatie en steeds beter als team. Ons niveau steeg.”

Onze jongens kenden een constant seizoen. “De positieve uitschieters kan je op één hand tellen, maar de negatieve uitschieters ook. We zijn in elke wedstrijd competitief geweest en wisten telkens onze voet naast die van de tegenstander te zetten. Gaandeweg boekten we betere resultaten zonder daarbij de individuele ontwikkeling van de spelers uit het oog te verliezen.”

“Ik wil zeker niemand vergeten, maar ik vind het fantastisch om te zien welke stappen Joël Schingtienne gezet heeft. Ook Richie Sagrado heeft zich sterk doorontwikkeld. We hebben dus beide doelstellingen gerealiseerd: de top 8 in de competitie behalen en enkele spelers klaarmaken om de stap richting de A-kern te zetten.”

Er wacht volgend seizoen een nieuw avontuur in eerste amateur. “Ik ben heel blij dat wij hieraan kunnen deelnemen omdat onze jongens nu in een versneld tempo geconfronteerd worden met wat het is om een prestatievoetballer te zijn. Het draait om winnen en verliezen en ze moeten er alles aan doen om in het team te staan.”

“De spelers zullen met hun kwaliteiten een meerwaarde moeten zijn voor het team om zo resultaten neer te zetten. Dat wordt een uitdaging, maar ook een fantastische leeromgeving. Ik verwacht dat we hetgeen we dit seizoen meegemaakt hebben opnieuw zullen meemaken, maar next level. Het gaat de beloftencompetitie 2.0 zijn.”

“Dit seizoen waren de leeftijdsverschillen niet al te groot. Nu ga je echt volwassenvoetbal spelen in eerste amateur waar ook een aantal profteams aanwezig zijn. We gaan volgens mij een aanpassingsperiode nodig hebben. Hopelijk duurt die niet te lang, want je kan er echt niet morsen met punten. Ik ben er ook van overtuigd dat we op basis van kwaliteit wel een competitief team kunnen afvaardigen.”

“Er is al hard gewerkt. We zitten op schema, maar er moet nog wel wat gebeuren. Dat is logisch in deze periode van het jaar. Het zou niet normaal zijn als we nu al klaar zouden zijn, want dan zouden we mogelijks opportuniteiten missen of laten schieten”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement