Esports

Reinout Schols eerste OH Leuven esporter

Wat is esports?

Esports is ondertussen al zo doorgebroken dat het eigenlijk geen uitleg behoeft. Toch geven we even kort een definitie wat het nu eigenlijk is. 

“Esports” is een samenvoeging van de woorden electronic en sports. De meest gangbare definitie luidt: het competitief spelen van videogames op een professioneel niveau. Dit kan op een laptop, console of zelfs een smartphone. Soms wordt het ook gaming genoemd, maar het verschil met esports is dat dit laatste ook echt competitief gespeeld wordt, terwijl gaming eerder recreatief is.

Wat is OH Leuven esports?

OH Leuven wil ook meespelen met de digitale evoluties. Daarom omarmt het, naast het fysieke voetbal, ook esports. OH Leuven focust in eerste instantie op het voetbalspel FIFA. Met het aantrekken van een Pro Player en een Talent Player zetten we als club in op de professionalisering binnen dit gedeelte.

We komen uit een jonge, hoogopgeleide en technisch georiënteerde, levendige stad en regio. Daarom vormt de stad Leuven en omstreken de ideale omgeving om dit project te lanceren en mensen kennis te laten maken met esports.

Tot slot willen we ook onze community uitbreiden door nieuwe fans aan te trekken en bij de club te betrekken. Voor elk wat wils.

Tijdens het seizoen 2020-2021 nam de club voor het eerst deel aan de ePro League, Reinout Schols bezorgde OH Leuven esports hierbij de titel.

ePRO LEAGUE

De ePro League is een FIFA-competitie tussen de 18 eersteklassers die elk hun professionele esporter afvaardigen. In het seizoen 2021-2022 wordt de competitie voor het eerst georganiseerd in de FIFA Ultimate Team mode. De competitie start met een regulier kampioenschap (17 speeldagen, terugronde Jupiler Pro League), gevolgd door een knock-out tornooi met de top-8. De winnaar van de Proximus ePro League krijgt een ticket voor de FIFA Global Series. De wedstrijden worden gespeeld op een Playstation 5 console.

Teams kunnen samengesteld worden uit alle spelers met de Belgische nationaliteit alsook met alle (ex-) spelers van de Jupiler Pro League. Daarnaast dient elke club ook 2 spelers te selecteren uit de huidige selectie. Beide spelers dienen aan de aftrap te staan en moeten minimaal 45′ spelen (tenzij ze geblesseerd geraken). De reservespeler mag maximaal 3 wedstrijden afwerken.

OH Leuven komt in de ePro League uit onder de gamertag EONEL. Deze naam werd samen met de fans gekozen en is een verwijzing naar onze clubmascotte Lionel.

Reinout Schols was de eerste esporter die de Leuvense kleuren in de ePro League mocht verdedigen. De Herentenaar won in 2020 het OH Leuven FIFA-toernooi en werd nadien uitgeroepen tot de officiële esporter voor het seizoen 2020-2021. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wist Reinout zich te kwalificeren voor de playoffs. Na winst in de kwart en halve finale streden OH Leuven esports en RSCA esports om de titel in de Fit Five arena te Vorst. Reinout ‘EONEL’ Schols klopte hierbij Zakaria Bentato (Anderlecht) na drie spannende wedstrijden en kroonde zich zo tot ePro League kampioen. Naast de titel behaalde Reinout ook regelmatig top-50 plaatsen in de Weekend League

Tijdens het tweede seizoen is Ward Goethaert, masterstudent Tandheelkunde aan de KU Leuven onze Main Player. Jonas De Corte, student Toegepaste Informatica, is onze talent player en zal af en toe inspringen als reservespeler.

SEIZOEN ESPORTER RESULTAAT ePRO LEAGUE
2020-2021 Reinout Schols (pro player) 1ste plaats – (90-modus)
2021-2022 Ward Goethaert (pro player), Jonas De Corte (talent player) Competitie nog niet afgelopen – (Ultimate Team)

 

Herbeleef hieronder de ePro League finale

OH Leuven gaming platform

Samen met het bedrijf META lanceerde OH Leuven in 2021 een eigen esports-platform. In deze online omgeving organiseren we toernooien waaraan iedereen kan deelnemen. Het eerste toernooi, de OH Leuven Students eLeague richtte zich specifiek op de Leuvense studenten. Ontdek hier het OH Leuven gaming platform.

Mis niets van OHL esports en volg het Instagramkanaal @ohlesports.

Ben jij als bedrijf of organisatie geïnteresseerd in het esports-project? Aarzel dan niet om ons hier te contacteren.

Koop je abonnement