Esports

OH Leuven esports strandt in halve finale

Op woensdag 10 mei vond de finaledag van de ePro League plaats in de Kinepolis van Brussel. Jonas De Corte ging voor OH Leuven op zoek naar de tweede titel in drie jaar tijd, maar hij ging in de halve finale nipt ten onder tegen Kinane Al Nabhani van Union Saint-Gilloise, de uiteindelijke winnaar.

Samen met Gilles Bernard van KRC Genk, Rudi Ekmen van Club Brugge en Kinane Al Nabhani van Union Saint-Gilloise plaatste Jonas De Corte zich voor de Final Four van de ePro League. Hij speelde in de halve finale twee wedstrijden tegen Union. De eerste game won Jonas met 3-1, maar de tweede wedstrijd verloor hij met 1-4. Hierdoor plaatste Kinane zich met het kleinste verschil voor de finale, die hij met 5-3 won van Gilles Bernard, de esporter van KRC Genk die vorig jaar de titel bemachtigde.

Twee jaar geleden nam OH Leuven voor het eerst deel aan de ePro League. Reinout Schols verdedigde toen de Leuvense kleuren en kroonde zich zo tot de allereerste ePro League kampioen. Dit jaar eindigen we met Jonas De Corte knap in de halve finale. Proficiat met deze mooie prestatie, Jonas! Ook een pluim aan Jules Deleus, die als Talent Player enkele wedstrijden in de reguliere competitie voor zich nam.

Koop je abonnement