fbpx
Esports

Proximus ePro League gaat van start

Vanavond is de eerste speeldag van de Proximus ePro League. Jules Deleus zal onze club vertegenwoordigen in de zoektocht naar de FIFA-kampioen van België.

Op 14 februari staan de e-players van de 16 Jupiler Pro League-clubs  opnieuw tegenover elkaar. In deze editie van de Proximus ePro League treffen de e-players elkaar eenmaal en is er geen terugronde. De drie hoogst geplaatste clubs kwalificeren zich rechtstreeks voor de play-offs. Die spelers krijgen het gezelschap van drie periodekampioenen. De drie periodes zijn opgedeeld in elk vijf wedstrijden. Wie op het einde van een periode het hoogst gerangschikt staat, mag zich periodekampioen noemen. De zeven overgebleven teams krijgen een herkansing in de qualifiers.

De competitie wordt opnieuw gespeeld in de FIFA Ultimate Team modus. Teams kunnen samengesteld worden uit alle spelers met de Belgische nationaliteit alsook met alle (ex-)spelers van de Jupiler Pro League. Daarnaast kan elke club ook 2 icon spelers selecteren. Het is dit jaar niet meer verplicht om met 2 spelers uit eigen club aan de aftrap te staan.

Vorig seizoen werden we vertegenwoordigd door Jonas De Corte en Jules Deleus, die toen nog reservespeler was.  Jules is nog maar 19 jaar en een voormalig jeugdspeler van OH Leuven. “Als jeugdspeler heb ik veel blessures gehad en daarom ben ik op een lager niveau gaan voetballen. Maar ik ben echt fier dat ik nu toch OH Leuven mag vertegenwoordigen. Ik heb al jarenlang een abonnement in de K en ben vereerd dat de club het vertrouwen geeft aan Jonas en mij, ondanks mijn jonge leeftijd, om te mogen spelen voor deze prachtige club.”

Reinout Schols was de eerste esporter die de Leuvense kleuren in de ePro League mocht verdedigen. De Herentenaar won in 2020 het OH Leuven FIFA-toernooi en werd nadien uitgeroepen tot de officiële esporter voor het seizoen 2020-2021. Reinout ‘EONEL’ Schols deed het zeer goed en mocht tegen RSCA esports strijden om de titel in de Fit Five arena te Vorst. Reinout klopte hierbij Zakaria Bentato na drie spannende wedstrijden en kroonde zich zo tot ePro League kampioen.

De Cronos Groep en Epic Data zijn ook dit seizoen main partner en shirtsponsor van onze esporters in de ePro League

Volg @ohlesports en mis niets van het ePro League seizoen!

Koop je abonnement